Κρούσματα σήμερα: Ποιες περιοχές «αναστενάζουν» – 367 στη Θεσσαλονίκη, 316 στην Αττική

Κρούσματα σήμερα: Δύσκολη η κατάσταση σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου τα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά παραμένουν σταθερά σε υψηλά επίπεδα. Τι ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα, Παρασκευή 03/12.

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 1.667 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 113.185.

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 4.966 (4.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29765 (26.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σύμφωνα με όσα είπε η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την επίσημη ενημέρωση, τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις εξής περιοχές:

  • Στη Θεσσαλονίκη 367
  • Στην Αττική 316
  • Στην Πιερία 93
  • Στην Ημαθία 79

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ