Κρήτη: Συγκλονίζουν οι νοσηλεύτριες που επέστρεψαν από την Θεσσαλονίκη – «Δώσαμε ψυχή και σώμα»

«Εύχομαι όλα να πάνε καλά, να γυρίσουμε στις ζωές μας με τις λιγότερες ανθρώπινες απώλειες. Δώσαμε ψυχή και σώμα», ανέφερε η κα.  Ευαγγελία Αποκορωνιωτάκη

Από την περασμένη Τρίτη, ξεκίνησε σταδιακά η επιστροφή των νοσηλευτριών από την Κρήτη, οι οποίες βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να «ριχτούν» στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Η Ευαγγελία Αποκορωνιωτάκη, μία από τις έξι νοσηλεύτριες οι οποίες έφτασαν σήμερα λίγο μετά τις 17:00 στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης». Ευχαρίστησε όλους όσους εκείνους στάθηκαν δίπλα τους το διάστημα που έλειπαν από την Κρήτη. «Οι συνθήκες επάνω ήταν δύσκολες και αξίζουν χιλιάδες ευχαριστώ στα παιδιά που είναι εκεί. Εύχομαι όλα να πάνε καλά, να γυρίσουμε στις ζωές μας με τις λιγότερες ανθρώπινες απώλειες. Δώσαμε ψυχή και σώμα. Ο καθένας μας θα δώσει τις μάχες του» ανέφερε η ίδια.

Η κ. Αποκορωνιωτάκη, τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει αν δεν το ζήσει ο ίδιος. «Προσπαθούσες να δώσεις όσο γίνεται και ότι μπορούσες, τα παιδιά αυτά δίνουν μεγαλεία ψυχής και σωματικής αντοχής».

Συγκλονιστικές ωστόσο, ήταν και οι μαρτυρίες τους καθώς όπως ανέφεραν «υπήρχε η απώλεια, υπήρχε και η ελπίδα», καθώς αρκετοί άνθρωποι αποσωληνώθηκαν. «Ξυπνούσαν και με ρωτούσαν αν οι δικοί τους ήταν καλά. Τα πράγματα δεν είναι αστεία, καλό είναι κοιτάξει ο καθένας μας πως έφτασε εκεί».

Από την πλευρά της η Ανθή Καρυοφύλλη, ανέφερε πως η αποστολή τους «ολοκληρώθηκε εδώ». «Μας χρειάζονται τα νοσοκομεία μας γιατί δεν είμαστε υπερπλήρεις. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράσταση».

Πηγή: creta24.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ