Ελληνικό Narcos: Ο αρχηγός με την Πόρσε στη Βούλα και η «καραντίνα» στη φυτεία

Τεράστια επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών – «μαμούθ»

Με Porsche Cayenne κυκλοφορούσε στα νότια προάστια της Αθήνας ο αρχηγός μεγάλου κυκλώματος διακίνησης κάνναβης που συνελήφθη την Πέμπτη στη Βούλα. Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζονται από την ΕΛ.ΑΣ. στα 6.000.000 ευρώ.

Το «φυτώριο» βρισκόταν στον Αυλώνα, όπου μέσα σε ένα τριώροφο κτίριο υπήρχαν τέσσερις «εργάτες», αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι πέρασαν εκεί την «καραντίνα» δουλεύοντας ασταμάτητα για δύο ολόκληρους μήνες. Το διάστημα αυτό, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν βγήκαν από το οίκημα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ίδιο κύκλωμα φέρεται να βρίσκεται πίσω και από την κατάσχεση 205 κιλών κάνναβης στην Κινέτα Αττικής τον περασμένο Αύγουστο, σε επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών και του ΣΔΟΕ.

Η αστυνομική επιχείρηση για το «ξήλωμα» των εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης, ενώ οι συλλήψεις έγιναν την Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης των εμπόρων το βράδυ της περασμένης Τρίτης τραυματίστηκε σοβαρά μία αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών, που επέβαινε σε μοτοσικλέτα η οποία ανετράπη από διερχόμενο όχημα που δεν είχε σχέση με την υπόθεση.

Η γυναίκα αστυνομικός νοσηλεύεται ακόμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες χθες Πέμπτη σε οχτώ άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμα εφτά άτομα (ανάμεσά τους δύο έγκλειστοι στις φυλακές). Σε ερημική περιοχή στον Αυλώνα εντοπίστηκε το «φυτώριο» της οργάνωσης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.800 δενδρύλλια κάνναβης. και πάνω από ένα κιλό κοκαΐνη.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές, διασταυρώθηκαν στοιχεία εμπλεκομένων και δημιουργήθηκε το «προφίλ» τους, ενώ αποσαφηνίσθηκαν οι ρόλοι τους και αποκαλύφθηκαν χώροι αποθήκευσης και οχήματα με ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες για την μεταφορά των ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες (Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020) πραγματοποιήθηκαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Βούλα, Βύρωνα, Νέα Σμύρνη, Άνω Γλυφάδα και Αυλώνα Αττικής, όπου συνελήφθησαν 8 άντρες μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 1.800 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, περίπου 1.356 γραμμάρια κοκαΐνης, 44,3 κιλά φύλλων κάνναβης κ.λπ.

Τις επιχειρήσεις συνέδραμαν Ομάδες της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε., του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών καθώς και υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται ως μέλη της οργάνωσης 7 ακόμη άτομα, 5 Αλβανοί και 2 Έλληνες, εκ των όποιων οι δυο είναι προσωρινά κρατούμενοι Καταστήματα Κράτησης της Χώρας μας.

Από τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης και κυρίως από τη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), τις κατασχεθείσες ποσότητες, τη σύσταση φυτωρίων κάνναβης υδροπονικής μεθόδου, την εισαγωγή ποσοτήτων από την Αλβανια, την ενοικίαση πολυτελών κατοικιών κ.λπ., προκύπτει, η κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής της εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό την διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών για την αποκόμιση σημαντικών παρανόμων προσόδων, τα οποία προσδιορίζονται πάνω από 6.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται ακόμα ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν εμπλακεί και στις ακόλουθες υποθέσεις ναρκωτικών: τον περασμένο Ιούνιο σε υπόθεση κατάσχεσης 81 κιλών ακατέργαστης κάνναβης και τον περασμένο Αύγουστο σε υπόθεση κατάσχεσης από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής 205 κιλών και 420 γραμμάριων ακατέργαστης κάνναβης στην Κινέτα Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ