Κορονοϊός: Στην Ελλάδα το φάρμακο που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ – Θα σταλεί σε πέντε νοσοκομεία


Το φάρμακο αναμένεται να σταλεί σε πέντε νοσοκομεία, εκ των οποίων τα δυο είναι στην Αττική και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια

Ο ΕΟΦ ενέκρινε σήμερα την δοκιμή του φαρμάκου, που είχε χορηγηθεί και στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τις κλινικές μελέτες να ξεκινούν άμεσα στην Ελλάδα. Πρόκειται για το φάρμακο των μονοκλονικών αντισωμάτων που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της Regeneron στις ΗΠΑ.

Το φάρμακο αναμένεται να σταλεί σε πέντε νοσοκομεία, εκ των οποίων τα δυο είναι στην Αττική και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια.

Στον ΕΟΦ αναμένεται να αποσταλεί το ειδικό πρωτόκολλο που αναγράφει την δοσολογία, ποιος θα είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων στη μελέτη αλλά και ποια θα είναι τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν.

Η φαρμακευτική αγωγή θα λαμβάνεται μόνο στα νοσοκομεία που έχουν επιλεγεί, ενώ θα πραγματοποιηθούν πάνω σε αυτό δυο μελέτες, η μία θα έχει να κάνει με ασθενείς που έχουν ήπια έως μέτριας βαρύτητας συμπτώματα και είναι άνω των 12 ετών.

Η δεύτερη μελέτη έχει ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα χορηγείται σε στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν μπορεί το συγκεκριμένο φάρμακο να έχει και προφυλαχτική δράση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλο ειναι να βοηθησετε και κατι τρελλους με τα τ-κυτταρα στο Παπανικολαου[250ψωροχιλιρικα ειναι,εδω δωσατε 500 στο Γκικα να λεει παπαρες]

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ