Στα 2,48 δισ. ευρώ μειώθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες


Στα 2,48 δισ. ευρώ ανήλθαν στα τέλη Οκτωβρίου τα «φέσια» του Δημοσίου προς ιδιώτες, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με το Σεπτέμβριο.

Στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταδεικνύουν πως το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα ανήλθε στο ποσό των 2,485 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, από 2,735 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο, σημειώνοντάς μείωση κατά 250 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στη Γενική Κυβέρνηση μείωση σημείωσαν τον Οκτώβριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα ανερχόμενες σε 1,64 δισ. ευρώ, από 1,69 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Οκτώβριο μειώθηκαν στα 838 εκατ. ευρώ, από 1,04 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Οι οφειλές των νοσοκομείων αυξήθηκαν από τα 780 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο , στα 790 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο. Οι οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης ανήλθαν από τα 410 εκατ. ευρώ, στα 395 εκατ. ευρώ το Σεπτέμβριο. Τα χρέη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από 221 εκατ. ευρώ, αυξήθηκαν στα 187 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ