Νοσοκομείο Παίδων: Μη υλοποίηση συμβάσεων με εργαζόμενους στην καθαριότητα

Νοσοκομείο Παίδων: Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” πληροφορήθηκαν ότι οι συμβάσεις που υπέγραψαν πριν από δύο μήνες δεν θα υλοποιηθούν, όπως υποστηρίζουν! Οι πρώτοι 17 θα απολυθούν άμεσα και στη συνέχεια θα απολυθούν και άλλοι. Τον συνολικό αριθμό των απολύσεων δεν τον γνωρίζουν ακόμη.

Μετά από κοπιαστικό αγώνα μέσα στην πανδημία να συντηρήσουν το νοσοκομείο καθαρό και ασφαλές για τα ελληνόπουλα, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» απολύονται. Για τον λόγο αυτό έχουν προκηρύξει στάση εργασίας όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ώρες: 12μμ με 3 μμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου.

Η ανακοίνωσή τους είναι συγκινητική:

«Οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε χρόνια σε αυτό το νοσοκομείο. Από σύμβαση σε σύμβαση κι από αγωνία σε αγωνία για το μεροκάματο, πάντα δίναμε πολύ περισσότερα από όσα έγραφαν οι συμβάσεις μας. Πρώτα δουλεύοντας στον εργολάβο, μετά με εργοδότη τον διοικητή δουλέψαμε εβδομάδες χωρίς ρεπό, δουλέψαμε ο καθένας σε δύο και τρία τμήματα. Από σύμβαση σε σύμβαση χάσαμε εκατοντάδες ρεπό και ημέρες αδειών, γιατί το πρόγραμμα δεν έβγαινε! Μας έβγαινε η ψυχή να προλάβουμε στο 8ωρο να καθαρίσουμε τρεις κλινικές και τώρα απαιτούν πολύ περισσότερα από εμάς στο 7ωρο!! Στη βραδινή βάρδια μία καθαρίστρια έχει ευθύνη να καθαρίσει 7 ορόφους σε μη εφημερία και δύο συνάδελφοι στην εφημερία!», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, λένε ότι φθείρουν την υγεία τους τόσα χρόνια κρατώντας το νοσοκομείο καθαρό για τους μικρούς ασθενείς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, με χαμηλές αμοιβές και πολύ κοπιαστική εργασία.

«Και τώρα στην πανδημία ακόμα πιο εντατικά να κάνουμε απολυμάνσεις, να μη γίνει το νοσοκομείο χώρος διασποράς. Η χλωρίνη έχει ποτίσει όχι μόνο τα πνευμόνια μας μα και τα κόκαλά μας. Μείναμε εδώ, όταν συνάδελφοι μας παραιτήθηκαν γιατί δεν άντεξαν την εντατικοποίηση, δουλεύαμε οι 70 αντί για τους 140. Και τώρα μας πετάνε στον δρόμο! Κάποιοι συνάδελφοι υπόγραψαν τη σύμβαση αφήνοντας άλλη δουλειά, νομίζοντας ότι για ένα χρόνο θα έχουν μεροκάματο. Όμως η σύμβαση αποδείχτηκε κουρελόχαρτο. Κανείς δεν μας είπε ότι είναι προσωρινά κι ότι θα γίνει επανακατάταξη. Κανείς δε μας βοήθησε να κάνουμε σωστά τα χαρτιά μας για την προκήρυξη, ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα η εμπειρία μας στο νοσοκομείο».

Οι καθαρίστριες και οι καθαριστές του Παίδων «Αγία Σοφία» ζητούν από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας να σκύψει πάνω από το πρόβλημα που πρόεκυψε. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα αυτή την κρίσιμη για όλους περίοδο. Να γίνουν κι άλλες προσλήψεις εργαζομένων από όσους κατέθεσαν τα χαρτιά τους, ώστε να δουλεύουν, όπως λένε, σε ανθρώπινες συνθήκες, με την προβλεπόμενη ξεκούραση μεταξύ των βαρδιών και τα ρεπό που προβλέπει η σύμβαση.

«Διεκδικούμε το αυτονόητο! Να έχουμε τη δουλειά μας, αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και μισθό ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε την οικογένειά μας», καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ