Κορονοϊός: Πώς και πότε θα γίνουν τα εμβόλια στην Ελλάδα – Τηλεδιάσκεψη σήμερα υπό τον Μητσοτάκη


Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα κα την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλης Μπεκίρης.

Δίνοντας την Πέμπτη το περίγραμμα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είπε: «Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μίλησε για μία ημερομηνία μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου για το πρώτο εμβόλιο το οποίο έχει ήδη κάνει αίτηση. Οπότε φαντάζομαι ότι μέχρι αυτή την ημερομηνία θα υπάρχει η έγκριση ενός, δύο εμβολίων, θα το δούμε στην διαδικασία και στην πορεία».

«Από τη στιγμή που θα πάρει ένα ή περισσότερα εμβόλια έγκριση, το αμέσως επόμενο 24ωρο από όταν φτάσουν στη χώρα μας θα ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό. Είμαστε οι πρώτοι μαζί με τους Γερμανούς που ανακοινώσαμε το πρόγραμμά μας για τον εμβολιασμό, τα logistics, πού θα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα, πώς αυτό θα ξεδιπλωθεί, πόσα εμβολιαστικά κέντρα, πόσο προσωπικό, πόσοι πολίτες κάθε μήνα».

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, πρόκειται για «ένα πολυσύνθετο πρόγραμμα, γιατί τα εμβόλια έχουν διαφορετικές προδιαγραφές το ένα από το άλλο».

Σε ό,τι αφορά τη σειρά με την οποία θα εμβολιαστεί ο πληθυσμός, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, γίνεται η προτεραιοποίηση στους υγειονομικούς μας, σε ευπαθείς ομάδες, στους μεγάλους σε ηλικία, σε γηροκομεία, σε κέντρα ειδικής φροντίδας και μετά σιγά-σιγά στον πληθυσμό μας, με τάξη, με έγκυρη ενημέρωση και τεκμηρίωση, με τη στήριξη της κοινωνίας, όλων των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιατρικών και Φαρμακευτικών Συλλόγων, των εταιρειών, που θα εξηγήσουμε όλοι μαζί πόσο ευεργετικά είναι τα εμβόλια και πώς μπορεί να μας επιστρέψουν σε μια μερική κανονικότητα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ