Κρούσματα σήμερα: Αγωνία για τη Βόρεια Ελλάδα – Κρίσιμα τα επόμενα 24ώρα για το lockdown


Κρούσματα σήμερα: Συμπληρώνουμε ένα μήνα από την έναρξη του δεύτερου lockdown ωστόσο τα κρούσματα όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά ο αριθμός των διασωληνωμένων ολοένα και αυξάνεται.

Στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται η Ελλάδα καθώς με τη συμπλήρωση ενός μήνα lockdown η κατάσταση παραμένει σταθερή μεν, χωρίς όμως να μειώνονται τα κρούσματα δε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, βέβαια, πέρα από τα καθημερινά κρούσματα που ανακοινώνονται και δεν έχουν κάποια δραστική μείωση, εντοπίζεται στο Σύστημα Υγείας. Η πίεση που ασκείται σε όλα τα νοσοκομεία, ειδικότερα σε αυτά της Βόρειας Ελλάδας, πλέον είναι αφόρητη.

Και μπορεί ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, να τόνισε στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας πως υπάρχει σαφής υποχώρηση στον αριθμό των κρουσμάτων από την προτελευταία στην τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, ωστόσο η συρρίκνωση των ενεργών κρουσμάτων την εβδομάδα που τελειώνει, και χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη τα χθεσινά δεδομένα, είναι μικρότερη σε σχέση με αυτή που παρουσίασε η προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αριθμοί αναφέρουν πως τα κρούσματα σε μέσο όρο έχουν υποχωρήσει την τελευταία εβδομάδα από τα 2.000 ημερησίως στα 1.750 περίπου, ενώ μειώθηκαν και οι εισαγωγές από τις 400 στις 360. Νούμερο, ωστόσο, που και πάλι είναι αρκετά μεγάλο για το Σύστημα Υγείας της χώρας μας.

Με τα συγκεκριμένα δεδομένα, αν δεν υπάρξει θεαματική βελτίωση στο επόμενο διάστημα, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι λοιμωξιολόγοι δεν θα δώσουν σε καμία περίπτωση το «πράσινο φως» για να αρθούν περιορισμοί. Από πλευράς κυβέρνησης έχει ξεκαθαριστεί πως αν δεν πάρει το «ΟΚ» από τους ειδικούς δεν θα προχωρήσει σε αποφάσεις. Η εβδομάδα, λοιπόν, έχει ήδη περάσει το μέσον της και βελτίωση δεν υπήρξε, όπως ενδεχομένως να περίμεναν άπαντες για να έρθει μια πρώτη ανάσα.

Αγωνία για τη Βόρεια Ελλάδα

Έξι περιοχές της χώρας, η Ξάνθη, η Δράμα, η Πέλλα, η Φλώρινα, η Πιερία και η Ημαθία προβληματίζουν έντονα τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές, λόγω της επιδεινούμενης επιδημιολογικής τους κατάστασης.

Τεράστιο πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετωπίζει και η Θεσσαλονίκη καθώς έχει συμπληρώσει ένα μήνα lockdown και παραμένει… πρωταθλήτρια στα κρούσματα. Ενδεικτικό είναι πως την Παρασκευή (04/12) ανακοινώθηκαν 367 νέα κρούσματα covid-19.

Είναι ενδεικτικό ότι εχθές για τις περιοχές αυτές, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού κ. Χαρδαλιά, του υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και του καθηγητή, κ. Σωτήρη Τσιόδρα, και με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκηςης. Και όπως ανακοινώθηκε θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις επίμαχες περιοχές για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοιού.

Υπό το μεγάλο επιδημιολογικο φορτίο σε όλη την επικράτεια, η κυβέρνηση ενεργοποιεί από τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, δύο επιπλέον μέτρα. Όσοι ανιχνεύονται θετικοί στα χερσαία σύνορα δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα και επιπλέον, δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις στο Αγιο Όρος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ