Κορονοϊός: «Σκάει» το σύστημα υγείας – Στις ΜΕΘ δέκα υγειονομικοί υπάλληλοι


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Οριακή κατάσταση καθώς ολοένα και περισσότεροι γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι των νοσοκομείων νοσούν. Σε ΜΕΘ βρίσκονται 10 υγειονομικοί υπάλληλοι, καταγγελίες ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων τους καλούν σε απολογία.

Στα όρια του παραμένει το σύστημα υγείας όσο δεν υποχωρεί το δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όχι μόνο γιατί τα κρούσματα δεν μειώνονται, με αποτέλεσμα τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό ασθενών, αλλά γιατί πλέον στην κατηγορία όσων νοσούν εντάσσονται και οι υπάλληλοι στον τομέα της υγείας.

Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι των νοσοκομείων είναι στην πρώτη γραμμή, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες – παρά τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν – να νοσήσουν λόγω της επαφής με τα κρούσματα και ήδη το σύστημα υγείας μετράει απώλειες λόγω κορονοϊού. Ήδη έξι άνθρωποι που εργάζονται στα νοσοκομεία έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω Covid-19, ενώ όπως ενημερώνει η ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 10 υγειονομικοί που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ λόγω της φονικής νόσου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

  • Μια 47χρονη διοικητική υπάλληλο και μια 62χρονη νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Καβάλας
  • Έναν 60χρονο διοικητικό υπάλληλο από το νοσοκομείο Δράμας που νοσηλεύεται στην Αλεξανδρούπολη
  • Μια 54χρονη νοσηλεύτρια στο ΑΧΕΠΑ
  • Μια 52χρονη φυσικοθεραπεύτρια από το νοσοκομείο Έδεσσας που νοσηλεύεται στο 542
  • Μια 46χρονη επικουρική νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Πολυγύρου
  • Μια 62χρονη γιατρός του Θεαγένειου που νοσηλεύεται στο Παπανικολάου
  • Μια 50χρονη παρασκευάστρια του Θεαγένειου που νοσηλεύεται στο Παπαγεωργίου
  • Ένας 60χρονος νοσηλευτής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου
  • Μια 56χρονη νοσηλεύτρια στο νοσοομείο Λάρισας

Νοσηλεύονται 50 υγειονομικοί, καταγγελία για τις κλήσεις σε απολογία

Από την ΠΟΕΔΗΝ τονίζονται οι ευχές για ταχεία ανάρρωση, την ώρα που εκφράζεται η ελπίδα να μην κληθούν οι νοσσούντες σε απολογία επειδή… κόλλησαν κορονοϊό. «τελευταία διοικήσεις νοσοκομείων με νοσσούντες συναδέλφους (Αγιος Σάββας γραπτή κλίση σε απολογία και σε άλλα νοσοκομεία με προφορικές κλήσεις για να μην μαθευτεί). Οι απολογίες γίνονται κατόπιν οδηγιών του υπουργείου υγείας. Αντί να πουν περαστικά στους συναδέλφους τους στοχοποιούν για να καλύψουν δικές τους αδράνειες», αναφέρεται χαρακτηριστικά από την ΠΟΕΔΗΝ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα στοιχεία που δίνει η ΠΟΕΔΗΝ γίνεται λόγος για 2.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, με τους 50 να νοσηλεύονται. Μάλιστα, χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ να επιστρέφουν στα πόστα τους μετά από 14 ημέρες ακόμα κι αν έχουν θετικό τεστ, αν δεν εμφανίζουν συμπτώματα, σχολιάζοντας πως δεν πρόκειται για επιστημονική απόφαση αλλά για πολιτική, που έχει στόχο να καλύψει τα κενά σε προσωπικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ερντογάν όπως…Σαντάμ Χουσεΐν: Χυδαίες ύβρεις κατά των ΗΠΑ – Οργή για τον «σουλτάνο» στην Ουάσινγκτον


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ