Σενάρια για νέα ρύθμιση 120 δόσεων – Τι εξετάζουν


Μια νέα ρύθμιση “ειδικού σκοπού ” για την εξόφληση των χρεών σε έως και 120 δόσεις βάζει στο τραπέζι το οικονομικό επιτελείο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, τα σενάρια που εξετάζονται για τη ρύθμιση αυτή είναι τα εξής:

-Η ρύθμιση να αφορά όλα τα χρέη που θα είναι αρρύθμιστα μέχρι το τέλος Απριλίου του 2021. Δηλαδή οφειλών να αφορά όλους τους φορείς και όχι μόνο όσους πλήττονται από η κρίση της πανδημίας.

-Οι δόσεις του νέου προγράμματος θα φτάνουν έως τις 120 .Έτσι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να σπάνε τις συσσωρευμένες οφειλές τους σε πολύ μικρές μηνιαίες δόσεις των 50, 70, 100 ευρώ.

-Για την εξόφληση των οφειλών σε περισσότερες από 24 δόσεις εξετάζεται και η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων.

Σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ”, οι τελικές αποφάσεις για τη ρύθμιση “ειδικού σκοπού “αναμένεται να ” κλειδώσουν” την άνοιξη. Άλλωστε υπάρχει χρονικό περιθώριο μέχρι τον Απρίλιο που έχουν παγώσει οι φόροι και δόσεις ρυθμίσεων για όσους πλήττονται από την πανδημία. Το νέο σχήμα των πολλών και μικρών δόσεων θα “τρέξει” από τον Μάιο και εκτιμάται ότι θα δώσει ανάσα ρευστότητας στην αγορά και θα βοηθήσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους να σταθούν όρθιοι την επόμενη μέρα της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση και πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, η κυβέρνηση θα ενημερώσει τους θεσμούς. Μπορεί οι δανειστές να είναι συνήθως αντίθετοι στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, όμως τώρα αντιλαμβανόμαστε ότι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο και με ορατό τον κίνδυνο για μαζικά λουκέτα στην αγορά είναι δύσκολο να αποπληρωθούν τα χρέη σε 12 ή 24 δόσεις και παράλληλα να εξυπηρετούνται οι τρέχουσες υποχρεώσεις.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ