Επέτειος Γρηγορόπουλου: Φόβοι για καταδρομικές σε αστυνομικούς στόχους – 5.000 αστυνομικοί στο δρόμο


Φόβοι για καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικούς στόχους εκφράζονται από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στους δρόμους θα βρίσκονται σήμερα Κυριακή συνολικά 5.000 αστυνομικοί. Η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού «έδειξε» στην ΕΛ.ΑΣ. ότι οι δράστες είχαν «μηχανισμό» αιφνιδιαστικής συγκέντρωσης και δράσης, χρησιμοποιώντας στις μετακινήσεις τους Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και μηχανάκια. Η επίθεση χαρακτηρίζεται καλά οργανωμένη, ενώ τα χειρότερα απετράπησαν χάρη σε μία πληροφορία που διαβιβάστηκε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης έγκαιρα. Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί πολύ χειρότερα για τους αστυνομικούς, καθώς στο Τμήμα υπήρχαν λιγοστοί αστυνομικοί που πρόλαβαν να πάρουν ασπίδες και να παραταχθούν έξω από το Α.Τ. λίγα λεπτά πριν φτάσουν οι κουκουλοφόροι.

Στο σημείο έσπευσαν γρήγορα άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πήραν σήμα από τη ΓΑΔΑ, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους νεαρούς. Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ ένας εξ αυτών έσπασε το δάχτυλό του και ένας δεύτερος φέρει κατάγματα.

Οι δράστες πήγαν αποφασισμένη για «μάχη». Έριξαν τους αστυνομικούς από τις μηχανές και άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα.

Η Αστυνομία έχει εκπονήσει σχέδιο προκειμένου οι αστυνομικοί στόχοι να βρίσκονται σε επιφυλακή σήμερα Κυριακή, υπό το φόβο καταδρομικών επιθέσεων όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε περιοχές εκτός κέντρου. Σε κλοιό θα βρίσκονται τα Εξάρχεια, όπου υπάρχουν καλέσματα από το πρωί για συγκεντρώσεις.

Το σχέδιο προβλέπει σαρωτικούς ελέγχους στα Εξάρχεια, προκειμένου οι αστυνομικοί να εξακριβώνουν εάν τα άτομα που κυκλοφορούν έχουν στείλει το σχετικό sms και εάν έχουν πάνω τους τα σχετικά έγγραφα μετακίνησης.

Η αποφυγή του συνωστισμού και των συναθροίσεων χαρακτηρίζεται ως ένα δυνατό «κρας τεστ» για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο θα επιδιώξει να αποτρέψει τυχόν συγκεντρώσεις «εν τη γενέσει» τους. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν θέλει να βρεθεί προ εκπλήξεων, δηλαδή να υπάρξει περίπτωση πολυπληθούς συγκέντρωσης, η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να διαλυθεί με αστυνομική επέμβαση. Στόχος είναι οι δυνάμεις καταστολής, όπως τα ΜΑΤ και η ομάδα Δράση, να μη χρειαστεί να έρθουν σε «σύγκρουση» με πολυπληθείς ομάδες συγκεντρωμένων. Για το λόγο αυτό σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης θα υπάρχουν αστυνομικοί που θα προχωρούν σε ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές.

Συνολικά στους δρόμους της πρωτεύουσας θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, ενώ στον αττικό ουρανό θα πετά το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και τα drones που θα δίνουν «live» εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ.

Παράλληλα, σε αστυνομικό κλοιό θα βρίσκονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αττικής, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια κατάληψής τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ