Το πιο απομονωμένο νησί του κόσμου – Οι κάτοικοι ζουν ένα… μόνιμο «lockdown»


Αν ζούσατε σε αυτό το νησί, το «lockdown» θα ήταν μία παντοτινή καθημερινότητα 

Σχεδόν όλος ο πλανήτης περνάει το δεύτερο lockdown μέσα στο 2020 εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19. Η ζωή μας έχει αλλάξει ριζικά, με τους περιορισμούς στην καθημερινότητά μας να είναι πολλούς και κάποια πράγματα που φάνταζαν ρουτίνα, τώρα να μας λείπουν.

Αν νιώθετε κάπως περίεργα για όλα αυτά, ίσως νιώσετε κάπως καλύτερα τώρα που θα μάθετε για το «Tristan da Cunha» ή αλλιώς το πιο απομονωμένο νησί του κόσμου.

Το νησί αυτό βρίσκεται στα (πολύ) ανοιχτά του Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και οι κάτοικοί του ζουν καθημερινά ένα μικρό «lockdown». Όχι εκεί δεν στέλνουν καθημερινά sms κάπου για να βγουν ούτε τους το απαγορεύει κανείς, όμως οι μετακινήσεις τους είναι περιορισμένες για πολλούς λόγους.

Για να φτάσει κάποιος στο «Tristan da Cunha» χρειάζονται έξι ημέρες με καράβι. Περίπου τις 20 από τις 30 μέρες του μήνα εκεί βρέχει, ενώ οι κάτοικοι για να προμηθευτούν τρόφιμα, τα παραγγέλνουν αρκετούς μήνες πριν ( ! ) από το ένα και μοναδικό παντοπωλείο.

Το νησί αυτό έχει μόλις έναν κεντρικό δρόμο, ενώ το ρεύμα προέρχεται αποκλειστικά από γεννήτριες. Φυσικά δεν κάνουμε συγκρίσεις, όμως αν νιώθετε απομονωμένοι στην καραντίνα, τότε σκεφτείτε και αυτούς τους κατοίκους που ζουν στο πιο απομονωμένο νησί του κόσμου.

Το «Tristan da Cunha» ανήκει σε μια ομάδα ηφαιστειογενών νησιών στον νότιο Ατλαντικό ωκεανό και αποτελεί το πιο απομακρυσμένο αρχιπέλαγος στον κόσμο, αφού απέχει 2.160 περίπου χιλιόμετρα από την ακτή της μεγαλούπολης της Νότια Αφρικής. Πρόκειται για το μόνο κατοικημένο νησί αυτής της ομάδας με 250 κατοίκους, έχει δικό του σύνταγμα και ανήκει στην Βρετανική Κοινοπολιτεία.

Το πώς περνάνε οι κάτοικοί του δεν το γνωρίζουμε, πάντως το σίγουρο είναι πως εκεί δεν έχουν κορονοϊό. Άλλωστε είναι πάρα πολύ δύσκολο να φτάσει εκεί ο ιός. Θα θέλατε να ζείτε σε ένα τέτοιο μέρος;


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ