Επίδομα θέρμανσης 2020: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Επίδομα θέρμανσης 2020: Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, εκτίμησε το Σάββατο ότι η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου θα ανοίξει μέσα στο επόμενο 15νθήμερο

«Εκτιμώ πως ναι γιατί ούτως ή άλλως θέλουμε μέχρι το τέλος του έτους να έχουμε προλάβει τη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης, λέγοντας ότι, θα υπογραφεί εντός των επόμενων ημερών. «Ο σκοπός είναι να εκταμιευθούν οι πόροι μέχρι το τέλος της χρονιάς. Προκαταβολή και πάλι. Υπενθυμίζω όμως δύο ουσιαστικές διαφορές που υπάρχουν, ουσιαστικές διαφορές υπέρ των πολιτών:

  • Η μια είναι ότι δεν καλύπτουμε την κλασσική πηγή θέρμανσης που την καλύπταμε ούτως ή άλλως και πέρυσι αλλά έχει επεκταθεί αυτό και για το υγραέριο και για τα καυσόξυλα και για τη βιομάζα, για τα πέλετ.
  • Και η δεύτερη διαφοροποίηση είναι, μείζον θέμα κυρίως για την επαρχία ότι μπορούμε πλέον να στοχεύσουμε με τη βοήθεια της
    Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στους ορεινούς όγκους οι οποίοι θα πρέπει να βοηθούν περισσότερο από τους πεδινούς, ακόμα και εάν είναι στον ίδιο δήμο της χώρας έτσι ώστε να βοηθήσουμε αυτούς περισσότερο από το πεδινό κομμάτι. Αυτό έχει και στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης.
  • Η τρίτη διαφορά είναι ότι στους ορεινούς όγκους μέχρι 2.5 χιλ. κατοίκους θα επιδοτηθεί και το καυσόξυλο και η βιομάζα».

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ