Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε πληττόμενες επιχειρήσεις


Ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα οι πληρωμές ειδικών αποζημιώσεων για τις ημέρες αναστολής εργασίας του Νοεμβρίου με βάση τα 800 ευρώ στους εργαζόμενους σε κλειστές επιχειρήσεις, ενώ για τις πληττόμενες η καταβολή ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως υπάρχουν εργαζόμενοι σε αναστολή που δεν έλαβαν την Παρασκευή την αποζημίωση. Αυτό συνέβη, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας διότι οι επιχειρήσεις δεν ανήκουν στις κλειστές, είτε οι εργοδότες δεν έχουν κάνει σωστά την αίτηση είτε τα δηλωθέντα στοιχεία είναι λανθασμένα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα πάρουν τα χρήματα μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Εν τω μεταξύ από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου θα μπορούν να δηλώνονται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη οι αναστολές συμβάσεων των εργαζόμενων για το μήνα Δεκέμβριο.

Οι αποζημιώσεις για το μήνα Δεκέμβριο θα υπολογίζονται με βάση τα 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής αντί των 800 ευρώ το Νοέμβριο, ποσό που προβλέφθηκε κατ΄ εξαίρεση εν όψει των εορτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ