Γρηγορόπουλος: Ένταση και προσαγωγές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά (vids, pics)


Εντάσεις, επεισόδια και προσαγωγές σημειώθηκαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής (06/12) σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη, Λευτέρης Παρτσάλης, Αλέξανδρος Καλαφάτης

«Φρούριο» θυμίζει από νωρίς το πρωί της Κυριακής το κέντρο της Αθήνας, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ οι έλεγχοι των Αρχών είναι εξονυχιστικοί.

Το μεσημέρι της Κυριακής φοιτητικοί σύλλογοι ξεκίνησαν πορεία στην Πατησίων, η οποία εξελίχθηκε σε ανθρωποκυνηγητό.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας θέλησαν να μπλοκάρουν την πορεία και να προχωρήσουν σε προσαγωγές, με τους συμμετέχοντες σε αυτή να προσπαθούν να διαφύγουν.

Στην προσπάθεια να μην προσαχθούν οι συμμετέχοντες στην πορεία μπήκαν στη Στοά Φέξη όπου στεγάζονται και τα γραφεία της ΛΑΕ.

Η αστυνομία μπήκε με τη σειρά της στη Στοά, όπου απομάκρυνε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ ζητώντας να βγουν από αυτή, έτσι ώστε να γίνει επιχείρηση για να προχωρήσει σε προσαγωγές όσων βρήκαν «καταφύγιο» στο κτήριο που βρίσκεται στην οδό Πατησίων 14.

Εν τέλει, η αστυνομία άφησε όσους είχαν καταφύγει στο κτήριο να φύγουν ανά δυο άτομα και στη συνέχεια οι δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο.

Την ίδια ώρα ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην πλατεία Εξαρχείων.

Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί προσαγωγές σε άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας. Συνολικά έχουν γίνει πάνω από 60 προσαγωγές, με το σύνολο των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση του ΣΕΚ να έχει προσαχθεί και να οδηγείται στη ΓΑΔΑ.

Στα Εξάρχεια, στην οδό Γραβιάς, από το πρωί της Κυριακής βρέθηκε αντιπροσωπεία της κεντρικής επιτροπής της ΚΝΕ, στην οποία απαγορεύτηκε να προσεγγίσει το σημείο της δολοφονίας, αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωποι του ΚΚΕ μ-λ.

Το σημείο της δολοφονίας ήταν αδύνατο να το προσεγγίσει κανείς καθώς υπήρξαν δυνάμεις της Αστυνομίας που απαγόρευσαν την πρόσβαση, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν και σε προσαγωγές ανθρώπων που είχαν ξεκινήσει συγκεντρώσεις σε παρακείμενες οδούς.

Επεισόδια στα Χανιά

Ένταση και μικρής έκστασης επεισόδια «σημάδεψαν» την συγκέντρωση που πραγματοποίησε ομάδα πολιτών στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, με αφορμή τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από νωρίς το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπήρχε απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω των μέτρων για την πανδημία. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες που κρατώντας δύο πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία παρά τις συστάσεις της ΕΛΑΣ να διαλυθούν.

Όταν η ομάδα των πολιτών επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πορεία αστυνομικοί κινήθηκαν προς αυτούς πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και εν μέσω έντασης οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές πολιτών που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης. Όσοι παρέμειναν στο σημείο ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ μικρή ομάδα από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησε πορεία στην οδό Κυδωνίας.

Προσαγωγές και στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή, στην προσαγωγή τριών νεαρών ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, οι δύο πρώτες προσαγωγές έγιναν στη Λεωφόρο Στρατού, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων ανήρτησε τρία πανό μπροστά στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί προσήγαγαν ένα ακόμα άτομο. Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τον νεαρό να κινείται στην πλατεία Αριστοτέλους και κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε να έχει μαζί του ένα πανό.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ελέγχους ατόμων περιμετρικά των παραπάνω σημείων, συνιστώντας στους διερχόμενους να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Σημειώνεται πως η Ελληνική Αστυνομία είναι επί ποδός προκειμένου να αποτρέψει τυχόν συγκεντρώσεις ατόμων στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ