Ηνωμένο Βασίλειο: Θανατώνουν 30.000 γαλοπούλες λόγω νόσου των πουλερικών


Τουλάχιστον 30.000 γαλοπούλες πρόκειται να θανατωθούν σε αγρόκτημα της ανατολικής Αγγλίας μετά από ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών.

Η γρίπη των πτηνών H5N8 εντοπίστηκε στις γαλοπούλες που εκτρέφονταν σε μια φάρμα κοντά στο Snetterton, Norfolk, την Παρασκευή (4/12).

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (Defra) δεν έχει αποκαλύψει το αγρόκτημα, αλλά επιβεβαίωσε ότι τα πουλιά θα θανατωθούν από ειδικό συνεργείο ως προφύλαξη.

«Μια κτηνιατρική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να εντοπιστεί η πιθανή πηγή μόλυνσης και να προσδιοριστεί για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να υπήρχε η ασθένεια στις εγκαταστάσεις.

Η γρίπη H5N8 που έχει εντοπιστεί σε αρκετές εγκαταστάσεις πουλερικών στην Αγγλία, φαίνεται να σχετίζεται στενά με τον ιό που κυκλοφορεί σήμερα σε άγρια ​​και αιχμάλωτα πουλιά στην Ευρώπη», αναφέρει εκπρόσωπος της Defra.

Μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι εισήγαγε σκληρά νέα μέτρα για την καταπολέμηση της νόσου, καθώς υπάρχει ο φόβος πως η γρίπη θα μπορεί να επηρεάσει τον εφοδιασμό του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού στη χώρα.

Σύμφωνα με τα μέτρα, όλα τα κοπάδια πουλερικών, συμπεριλαμβανομένων των πτηνών ελεύθερης βοσκής, θα πρέπει να φυλάσσονται σε εσωτερικούς χώρους στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία από τις 14 Δεκεμβρίου, για να τα διατηρηθούν ξεχωριστά από τα δυνητικά μολυσμένα άγρια ​​πτηνά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ