Επέτειος Γρηγορόπουλου: Προσαγωγές και στη Θεσσαλονίκη


Επέτειος Γρηγορόπουλου: Σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία και στη Θεσσαλονίκη, με φόντο την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων και στην επιβολή προστίμου σε ένα εξ αυτών προχώρησε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια ελέγχων με αφορμή συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την δωδέκατη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Νωρίτερα σήμερα, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν ολιγομελείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από το Γαλλικό Ινστιτούτο επί της Λεωφόρου Στρατού, όπου μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τηρώντας αποστάσεις, σήκωσαν για λίγη ώρα πανό και φώναξαν συνθήματα.

Μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στη Νέα Παραλία κρατώντας πλακάτ με συνθήματα και αποχώρησαν, ενώ αιφνιδιαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, και στην πλατεία Επταλόφου, στους Αμπελόκηπους. Μικρότερες, πολύ ολιγομελείς συγκεντρώσεις, πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Προσαγωγές και ένταση στην Αθήνα

«Φρούριο» θυμίζει από νωρίς το πρωί της Κυριακής το κέντρο της Αθήνας, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ οι έλεγχοι των Αρχών είναι εξονυχιστικοί.

Το μεσημέρι της Κυριακής φοιτητικοί σύλλογοι ξεκίνησαν πορεία στην Πατησίων, η οποία εξελίχθηκε σε ανθρωποκυνηγητό. Οι δυνάμεις της αστυνομίας θέλησαν να μπλοκάρουν την πορεία και να προχωρήσουν σε προσαγωγές, με τους συμμετέχοντες σε αυτή να προσπαθούν να διαφύγουν.

Στην προσπάθεια να μην προσαχθούν οι συμμετέχοντες στην πορεία μπήκαν στη Στοά Φέξη όπου στεγάζονται και τα γραφεία της ΛΑΕ.

Η αστυνομία μπήκε με τη σειρά της στη στοά, όπου απομάκρυνε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ ζητώντας να βγουν από αυτή, έτσι ώστε να γίνει επιχείρηση για να προχωρήσει σε προσαγωγές όσων βρήκαν «καταφύγιο» στο κτήριο που βρίσκεται στην οδό Πατησίων 14.

Εν τέλει, η αστυνομία άφησε όσους είχαν καταφύγει στο κτήριο να φύγουν ανά δύο άτομα και στη συνέχεια οι δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ