Κορονοϊός – Νοσοκομείο Καρπενησίου: Ένας γιατρός για τα περιστατικά Covid  – Δεν υπάρχει ΜΕΘ


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά νοσοκομεία στην αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο το Νοσοκομείο Καρπενησίου αυτή τη στιγμή νοσηλεύει 14 ασθενείς με κορονοϊο. Τους ασθενείς τους παρακολουθεί ένας γιατρός παθολόγος νυχθημερόν εδώ και δέκα ημέρες.

Στο νοσοκομείο υπηρετεί ένας ακόμη παθολόγος ο οποίος αρρώστησε από κορονοϊό και λείπει. Επίσης λείπει και ο μοναδικός πνευμονολόγος που κόλλησε κορονοϊό.

«Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ. Πριν από λίγες ημέρες με δωρεές εξοπλίστηκαν 2 κλίνες στη ΜΑΦ του νοσοκομείου όμως δεν λειτουργούν επειδή δεν υπάρχουν εντατικολόγοι γιατροί και εξιδεικευμένο προσωπικό.

Μέχρι τώρα διασωληνώθηκαν 5 περιστατικά από κορονοϊο και διεκομίσθηκαν σε νοσοκομεία μακρινών αποστάσεων με μεγάλη ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα διεκομίσθηκαν σε Πάτρα, Κόρινθο, Αγρίνιο, Λαμία, Χαλκίδα.

Μοριακός Αναλυτής στο νοσοκομείο δεν υπάρχει. Τα δείγματα στέλνονται Αθήνα και αργούν. Τα περιστατικά ύποπτα κρούσματα διεκπεραιώνονται με rapid test. Επικίνδυνο γιατί τα συγκεκριμένα τεστ ξεγελάνε», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ