Κορονoϊός – Ιταλία: «Θα εμβολιαστούν πρώτα όσοι δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό»


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 18.887 περιστατικά κορονοϊού και 564 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Με αυτούς του νέους θανάτους η χώρα πέρασε το όριο των 60.000 νεκρών από την Covid-19, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα.

Από την αρχή της πανδημίας η χώρα έχει καταγράψει 1.728.878 κρούσματα, από τα οποία 60.078 θάνατοι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 163.550 διαγνωστικά τεστ. Όπως πάντα, την Κυριακή ο αριθμός τους είναι μειωμένος, σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Χθες, τα κρούσματα ήταν 21.052, με 662 νεκρούς. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα έχασαν την ζωή τους 60.078 άνθρωποι. Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 63 λιγότεροι ασθενείς, αλλά στους νοσοκομειακούς θαλάμους, πάντα σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, οι ασθενείς είναι 233 περισσότεροι.

Σε ό,τι αφορά τις διάφορες περιοχές της Ιταλίας, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται σήμερα στην περιφέρεια Βένετο (3.444), στην Λομβαρδία (2.413), στην Απουλία (1.789) με πρωτεύουσα το Μπάρι και στην Εμίλια Ρομάνια (1.788) με κύρια πόλη την Μπολόνια.

Ο Ντομένικο Αρκούρι, επίτροπος αρμόδιος για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση της Rai τόνισε ότι «κατά την φάση του εμβολιασμού θα δοθεί προτεραιότητα σε όποιον δεν προσβλήθηκε από την ασθένεια διότι, φυσικά, δεν διαθέτει ανοσία». «Όσοι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό και ξεπέρασαν την δοκιμασία αυτή, θα εμβολιαστούν στην συνέχεια», πρόσθεσε.

Τα μέλη της ειδικής επιτροπής επιστημόνων που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση, τέλος, τονίζουν ότι η χώρα εισέρχεται σε μια νέα, κρίσιμη φάση, διότι από τώρα και στο εξής, τα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων δεν θα πρέπει να δέχονται μόνον πολίτες με κορονοϊό, αλλά και ασθενείς με επιπλοκές που θα προκληθούν από τη μετάδοση της εποχικής γρίπης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ