Κορονοϊός: Τι δείχνουν τα λύματα στην Αττική – Πότε περιμένουν μείωση οι ειδικοί


Κορονοϊός: Για σταθεροποιημένη κατάσταση τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τα κρούσματα κάνει λόγο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης

Ο ίδιος έκανε λόγο για 15-20.000 κρούσματα την εβδομάδα στην Αττική «και αυτό μας δείχνει ότι εδώ και 10 ημέρες υπάρχει μια σταθερή διάδοση της νόσου που δεν μειώνεται».

«Υπό αυτές τις συνθήκες με αυτά τα μέτρα και αυτή τη δραστηριότητα θα υπάρχει διάδοση» προειδοποίησε ο κ. Θωμαΐδης μολονότι, όπως παρατήρησε «θα πρέπει να πούμε ψυχρά ότι τα κρούσματα είναι σχετικά λίγα σε σχέση με τον πληθυσμό και τη δραστηριότητα που έχουμε».

Σημείωσε, δε, ότι «μια αύξηση της δραστηριότητας θα φέρει περισσότερη διάδοση, αυτό είναι αναμενόμενο».

Ωστόσο άφησε μια χαραμάδα αισιοδοξίας για μετά τις δύο επόμενες εβδομάδες «οπότε και φαίνεται ότι θα είμαστε σταθεροποιημένοι» υποστηρίζοντας στη συνέντευξή του στο MEGA ότι «περιμένω μια μικρή μείωση εκτός και αν το άνοιγμα των καταστημάτων και η μεγαλύτερη κινητικότητα προκαλέσει συνέπειες».

Όπως εξήγησε «δεν είμαστε σε lockdown τύπου Μαρτίου. Το Μάρτιο δεν κυκλοφορούσε ψυχή, η δραστηριότητα είχε μειωθεί στο ναδίρ. Έχω την εκτίμηση ότι τώρα το 50% τηλεργασία δεν τηρείται πλήρως και παντού και σίγουρα υπάρχουν περισσότερες επαφές στον κόσμο από ό,τι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο».

Σύμφωνα με τον ίδιο με την κατάσταση να διαμορφώνεται έτσι είναι «αυτονόητο συμπέρασμα ότι για να μειωθούν τα κρούσματα πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ