Σισμανόγλειο Διοικητής: Χριστουγεννιάτικο δέντρο που προβληματίζει

Σισμανόγλειο Διοικητής: Εύλογες απορίες και ερωτηματικά γεννά απόφαση διοικητή δημόσιου νοσοκομείου να δαπανήσει περισσότερα από 7 χιλιάδες ευρώ, για την προμήθεια χριστουγεννιάτικου στολισμού εν μέσω πανδημίας.

Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη για μια ζεστή νότα αισιοδοξίας και λίγο γιορτινό χρώμα μέσα στην γκρίζα πραγματικότητα των νοσοκομείων στην πανδημία του κορωνοϊού, η ενέργεια του Διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Ηλία Δαλαϊνα, προκαλεί εύλογους προβληματισμούς.

Καθώς, αποφάσισε να δαπανήσει το ποσό των 7.192 ευρώ για να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του εξωτερικού χώρου του νοσοκομείου, τη στιγμή που όλα τα νοσοκομεία λόγω του κορωνοϊού αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις ακόμη και σε προστατευτικό υλικό.

Το έργο μάλιστα δεν προκηρύχθηκε μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού, αλλά ανατέθηκε απευθείας στην εταιρεία ADM Productions. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το δικαίωμα για απευθείας ανάθεση έργου και μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ, το παραχωρεί ο νόμος σε διοικητές νοσοκομείων. Όμως, η συγκεκριμένη διαδικασία θα ήταν θεμιτό να ενεργοποιηθεί για την κάλυψη επειγουσών αναγκών για την πανδημία, που σχετίζονται με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή τη διεκπεραίωση εκτάκτων έργων υποδομής.

Μήπως ο διοικητής πριν προχωρήσει στην άσκοπη απόφαση για τη δαπάνη, θα ήταν καλύτερα να είχε εξαντλήσει την εναλλακτική εύρεσης κάποιου δωρητή;

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ