Lockdown – Έκτακτες ανακοινώσεις: Ποια μαγαζιά ανοίγουν – Τι θα γίνει με μετακινήσεις και εστίαση


Τον οδικό χάρτη του ανοίγματος της αγοράς μέχρι τις γιορτές αναμένεται να ανακοινώσει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στις 13:30

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα αναφερθεί στα καταστήματα που θα ανοίξουν, ποια θα παραμείνουν κλειστά, τι θα ισχύσει με τις μετακινήσεις και πώς θα λειτουργήσει συνολικά η αγορά στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι αποφάσεις «κλείδωσαν» το Σαββατοκύριακο μετά το μπαράζ συσκέψεων που είχε ο πρωθυπουργός με τους ειδικούς, τους συνεργάτες του και τους αρμόδιους υπουργούς.

Μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα τονίσει πως η πανδημία είναι εδώ και πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή από όλους και να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας. Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση σχεδιάζει σαρωτικούς ελέγχους στη διάρκεια των εορτών.

Το άνοιγμα της αγοράς σαφώς και θα γίνει τμηματικά. Μετά τα σημερινό άνοιγμα των εποχιακών καταστημάτων θα ακολουθήσουν τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και τα παιχνίδια, ενώ τελευταία θα λειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα.

Για την εστίαση, όπως δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (07/12) ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης δεν υπάρχει συζήτηση για το πότε θα ανοίξει. «Αυτήν την εβδομάδα θα γίνει η συζήτηση με τους ειδικούς για το άνοιγμα της αγοράς και μετά θα ληφθούν οι αποφάσεις από την Κυβέρνηση», σημείωσε ο υπουργός.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ