Κορονοϊός – «Καμπανάκι» από τον Λαζανά: Φοβάμαι εικόνες αλά Harrods αν ανοίξουν τα καταστήματα

Ο Μάριος Λαζανάς προειδοποίησε για αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αν ανοίξει το λιανεμπόριο.

Ο ίδιος απέδωσε το γεγονός ότι υπάρχει χαμηλή καμπή στη μείωση των κρουσμάτων αφενός στο ότι το lockdown είναι πιο χαλαρό από το πρώτο με διαφορές όπως ότι λειτουργούν περισσότερες υπηρεσίες, και αφετέρου ότι η πειθαρχία των πολιτών δεν είναι η ίδια.

«Δεν τηρούνται στον ίδιο βαθμό τα μέτρα και αυτό οφείλεται πιθανόν στην κόπωση των πολιτών και την ψυχολογική επιβάρυνση. Αλλά και σε πρακτικά άγχη βιοπορισμού, που αφορούν την εργασία για παράδειγμα» υποστήριξε στον ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Λαζανάς.

«Αν συναθροιζόμαστε χωρίς κανόνες θα έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα με τη νέα χρόνια», επισήμανε για το άνοιγμα της οικονομίας εκφράζοντας τον φόβο του ότι αν ανοίξουν τα καταστήματα μπορεί να δούμε εικόνες όπως στη Γαλλία και τη Βρετανία και γι’ αυτό πρέπει το άνοιγμα της οικονομίας, να γίνει με μεγάλη προσοχή.

Ενώ, επισήμανε ότι η πίεση που δέχεται ακόμα το σύστημα Υγείας στη χώρα μας είναι μεγάλο, μπορεί να υπάρχει μικρή μείωση κρουσμάτων, όμως η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Παράλληλα σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ακόμη υπάρχει συρροή κρουσμάτων.

Τάχθηκε δε υπέρ των εκτεταμένων ελέγχων, κατά το πρότυπο της Σλοβακίας, ή και πόλεων της Γαλλία, όπου τις επόμενες ημέρες οργανώνονται μαζικά τεστ, ώστε με την ιχνηλάτηση και την απομόνωση των κρουσμάτων να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Ο κ. Λαζανάς, υπογράμμισε ότι με την έλευση του εμβολίου και τη χορήγηση του, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι και τότε, θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και να προστατευόμαστε. «Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να βρεθούμε σε σχετική κανονικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, έδωσε ένα τέλος στις όποιες θεωρίες κυκλοφορούν για το εμβόλιο και τη τεχνολογία του (RNA), ξεκαθαρίζοντας, ότι δεν πρόκειται να επηρεάσει τα κύτταρα του σώματος και πόσο μάλλον να αλλάξει το DNA.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ