Κλιματική αλλαγή: Με μπύρα και πατατάκια

Κλιματική αλλαγή: Με μπύρα και πατατάκια .Ο αγαπημένος συνδυασμός μπύρας και πατατάκια αποτελεί το πρώτο βήμα για την κλιματική αλλαγή. Γνωστή εταιρεία έχει υιοθετήσει μια τεχνική η οποία, όπως αναφέρει, θα μειώσει τις εκπομπές CO2 από τη διαδικασία παραγωγής της κατά 70%.

Η τεχνολογία θα χρησιμοποιήσει CO2 που συλλέγεται από ζύμωση μπύρας σε ζυθοποιία, το οποίο στη συνέχεια αναμειγνύεται με τα απορρίμματα πατάτας και μετατρέπεται σε λίπασμα. Στη συνέχεια, θα επεκταθεί στα χωράφια του Ηνωμένου Βασιλείου για να θρέψει την καλλιέργεια πατάτας του επόμενου έτους. Η δημιουργία λιπασμάτων παράγει συνήθως υψηλές εκπομπές CO2, αλλά η τεχνολογία που υιοθετήθηκε από την εταιρεία παράγει λιπάσματα χωρίς να παράγει CO2.

Έτσι, ο συνδυασμός μπύρας και πατατάκια εκτελεί διπλή λειτουργία. Σταματά την εκπομπή CO2 της ζυθοποιίας στην ατμόσφαιρα – και εξοικονομεί CO2 που παράγεται συνήθως από την παραγωγή λιπασμάτων. Αυτή η ευφυής διπλή κίνηση αναπτύχθηκε με μια επιχορήγηση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου από μια νεοσύστατη επιχείρηση 14 υπαλλήλων που ονομάζεται CCm. Η νέα τεχνολογία προστίθεται στις τεχνικές εξοικονόμησης άνθρακα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Η επιχείρηση έχει εγκαταστήσει αναερόβιο χωνευτή, ο οποίος τροφοδοτεί τα υπολείμματα πατάτας με βακτήρια για την παραγωγή χρήσιμου μεθανίου.

Το μεθάνιο καίγεται για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για την καθαρή διαδικασία τηγανίσματος – έτσι εξοικονομούνται χρήματα από την καύση ορυκτού καυσίμου. Το νέο σύστημα θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα αφαιρώντας το “κέικ” της πατάτας που απομένει μετά την πέψη – και αναδεύοντας το CO2 της ζυθοποιίας σε αυτό για να δημιουργήσει ένα εμπλουτισμένο λίπασμα, το οποίο θα βοηθήσει να επανέλθει ο άνθρακας στο έδαφος, καθώς και να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη των φυτών.

Οι  τεχνολογίες της CCm εμπίπτουν στη βιομηχανική κατηγορία της δέσμευσης και χρήσης άνθρακα (CCU). Οι σχετικές εφευρέσεις έχουν ήδη αξιοποιηθεί με νέους τρόπους για τη δημιουργία καυσίμων, πολυμερών, λιπασμάτων, πρωτεϊνών, αφρωδών και δομικών στοιχείων. Ωστόσο, η CCU βρίσκεται επί του παρόντος σε πολύ μικρή κλίμακα – εν μέρει επειδή οι τεχνολογίες είναι νέες, και εν μέρει επειδή η παραγωγή αποβλήτων CO2 από την κοινωνία υπερτερεί σε μεγάλο βαθμό της ζήτησης για αυτό.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ