Ημικρανίες Έμμηνος ρύση: Τρόποι πρόληψης και ανακούφισης

Ημικρανίες Έμμηνος ρύση: Οι ημικρανίες αποτελούν μία διαταραχή που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες μέτριες έως έντονες κεφαλαλγίες, που εκδηλώνονται σε συνδυασμό με μία σειρά από άλλα συμπτώματα.

Οι ημικρανίες κατά την διάρκεια της περιόδου, επιδεινώνονται από τις ανισορροπίες των ορμονών, και ειδικά των οιστρογόνων. Σε αντίθεση με άλλους τύπους πονοκεφάλων, οι ημικρανίες συχνά δίνουν προειδοποιητικά σημάδια και μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα συμπτώματά τους.

Η λήψη των σωστών συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ημικρανιών ή στη μείωση των επιπτώσεών τους. Προτιμήστε τρόφιμα που είναι πλούσια σε μαγνήσιο, όπως τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά και οι ξηροί καρποί, καθώς και τροφές που περιέχουν βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη), όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, το γάλα, το γιαούρτι και τα αυγά.

Μειώστε τα επίπεδα της φλεγμονής: Οι εμμηνορροϊκές ημικρανίες συχνά προκύπτουν από ορμονικές ανισορροπίες, αλλά η φλεγμονή μπορεί επίσης να αποτελεί μία συχνή αιτία που σχετίζεται με το πρόβλημα. Διατηρήστε τα επίπεδα φλεγμονής χαμηλά, καταναλώνοντας άφθονα λιπαρά ψάρια και φυλλώδη λαχανικά.

Κρατήστε ημερολόγιο :Οι ημικρανίες ξεκινούν συχνά με τις ορμονικές αλλαγές. Ξεκινήστε ένα ημερολόγιο στο οποίο θα καταγράφετε πότε ακριβώς εκδηλώνεται το πρόβλημα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη σε ποια φάση του κύκλου σας βρίσκεστε. Έτσι θα μπορέσετε να εντοπίσετε τις ορμονικές ανισορροπίες πιο εύκολα και να εξετάσατε ποιοι παράγοντες του τρόπου ζωής ή ποια τρόφιμα μπορεί να τις πυροδοτούν.

Κάντε γιόγκα: Το να πάτε στο γυμναστήριο μπορεί να μοιάζει ένα απίθανο σενάριο κατά τη διάρκεια της περιόδου. Παρόλα αυτά, αρκετές γυναίκες θεωρούν ότι η γιόγκα αποτελεί τον ιδανικό τύπο άσκησης κατά τη διάρκεια της περιόδου για να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και να μειώσει το άγχος, συμβάλλοντας στην πρόληψη των ημικρανιών.

Προσπαθήστε να έρθετε σε οργασμό: Σύμφωνα με έρευνες οι τακτικοί οργασμοί μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου της ημικρανίας και ακόμη και στην πρόληψη των ημικρανιών. Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι οι τακτικοί οργασμοί μπορούν να παρέχουν πλήρη ανακούφιση σε περίπου 47% των πασχόντων από ημικρανία.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ