Το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie – Κρίσιμες αποφάσεις στις 9 Δεκεμβρίου


Τους τελικούς όρους της συμφωνίας εξυγίανσης που προτείνει στους ομολογιούχους έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Folli Follie. 

Στο «Term Sheet» που δημοσιοποίησε η Folli Follie αναφέρει πως η εισηγμένη έχει έλθει σε συμφωνία με το αμερικανικό private equity Arena για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 13 εκατ. ευρώ έναντι εξασφαλισμένων ομολογιών.

Βάσει του σχεδίου εξυγίανσης οι πιστωτές εξασφαλίζουν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων, ακίνητα και μετοχές Dufry, μέσω της εταιρείας που θα συσταθεί, αλλά και το 90% της παλαιάς εταιρείας που θα συνεχίσει να διατηρεί εμπορική δραστηριότητα. Η Folli Follie θα εκδώσει νέες ομολογίες 60 εκατ. ευρώ με δικαιούχους τους πιστωτές, διάρκειας έως επτά έτη (5+2 ετών). Απευθύνεται δε πρόσκληση προς τους ομολογιούχους πιστωτές, εφόσον επιθυμούν να καλύψουν έως το 15% της ενδιάμεσης χρηματοδότησης λαμβάνοντας τις αντίστοιχε εξασφαλισμένες ομολογίες.

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου αναμένεται να αποφανθούν επί του τελικού σχεδίου οι πιστωτές της κάτοχοι ομολόγων σε ευρώ και ελβετικό φράγκο. Υπό την προϋπόθεση ότι υπάρξει θετική ψήφος από την απαιτούμενη απαρτία των συνελεύσεων των ομολογιούχων θα ακολουθήσει η κατάθεση αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106 β ή δ του πτωχευτικού στις 11 Δεκεμβρίου και αίτημα απελευθέρωσης των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της από την της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα στις 14 Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί πως στο 9μηνο 2020 η Folli Follie παρουσίασε πωλήσεις 25,362 εκατ. ευρώ και λειτουργικές ζημιές 12 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο ομίλου οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στο σύνολο του 2020 στα 79,6 εκατ. ευρώ. Η επιστροφή της Folli Follie σε θετική λειτουργική κερδοφορία υπολογίζεται για το 2022.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ