Κορονοϊός Ηλεία: Συγκλονίζει ο πατέρας του 8χρονου – «Το παιδί μου είναι σε σοβαρή κατάσταση»


Το παιδί νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έχοντας παρουσιάσει συμπτώματα της νόσου Kawasaki, η οποία αποτελεί επιπλοκή του κορονοϊού.

Σοκαρισμένη είναι Ηλεία από την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του 8χρονου που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, με συμπώματα του συνδρόμου Kawasaki.

Ο πατέρας του αγοριού, μιλώντας στον Alpha ανέφερε ότι «το παιδί είναι σε σοβαρή κατάσταση και παλεύει» και συμπλήρωσε ότι «ο κορονοϊός του έριξε το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να προσβληθεί από μία νόσο που λέγεται Kawasaki. Έχει τα συμπτώματα αλλά οι γιατροί δεν είναι 100% σίγουροι».

Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη της οικογένειάς του είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και όπως διαπιστώθηκε και το αγόρι είχε προσβληθεί επίσης, χωρίς όμως κάποια συμπτώματα.

Η αδιαθεσία που παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη και ο πυρετός σήμανε συναγερμό. Οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών αντιμετώπισαν με προσοχή το περιστατικό και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης έκαναν εισαγωγή στη ΜΕΘ Παίδων τον 8χρονο για να τον έχουν υπό στενή παρακολούθηση.

Η κατάσταση του παιδιού κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή, με τους γιατρούς να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την πορεία της υγείας του ανήλικου.

Τι είναι η νόσος Kawasaki

Το μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που παρουσιάζει σύμφωνα με τους γιατρούς παραπέμπει στο σύνδρομο Kawasaki και ιατρικές πηγές αναφέρουν πως είναι από τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα.

Η νόσος αυτή ονομάστηκε ως πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο των παιδιών – Multisystem Inflammatory Syndrome in Children (MIS-C) και καταχωρήθηκε ως αποτέλεσμα της διέγερσης του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στη λοίμωξη από Covid-19. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται μια πολύ σπάνια αντίδραση στα παιδιά που μολύνονται ή νοσούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ