Κορονοϊός: Οι Κινέζοι τα ρίχνουν στην… Αυστραλία – «Από μπριζόλες εισαγωγής ξεκίνησε η πανδημία»


Την ώρα που ο κόσμος δίνει μάχη με τον covid-19, οι Κινέζοι κάνουν τα πάντα για να πείσουν τον πλανήτη πως εκείνοι δεν έχουν καμία σχέση με τον ιό!

Εδώ και ένα χρόνο ο πλανήτης παλεύει με την πανδημία του κορονοϊού με την αγορά της Γουχάν να είναι το σημείο «0» από όπου ξεκίνησε ο covid-19. Όμως η Κίνα κάνει τα πάντα πλέον για να αποδείξει το αντίθετο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Global Times» της Κίνας, ο ιός δεν προήλθε από την Γουχάν αλλά από την Αυστραλία και μάλιστα μέσω μολυσμένων μπριζολών, χωρίς ωστόσο φυσικά να υπάρχει η παραμικρή απόδειξη.

«Το γεγονός ότι ο νέος κορονοϊός εισήχθη πέρυσι από την Αυστραλία στην υπαίθρια αγορά άγριων ζώων της Ουχάν δεν μπορεί να αποκλειστεί», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως πιθανότατα και άλλα κατεψυγμένα τρόφιμα να έπαιξαν ρόλο, όπως κρέας από τη Βραζιλία και τη Γερμανία, κεράσια από τη Χιλή αλλά και θαλασσινά από το Εκουαδόρ.

Φυσικά η προσπάθεια αποποίησης των τρομακτικών ευθυνών από την Κίνα έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες, όπου ο (κατευθυνόμενος) Τύπος της χώρας δεν δίστασε να εμπλέξει ακόμη και την Ελλάδα ως πηγή του ιού!

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει ότι ο ιός αυτός μπορεί να «επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα υπό συνθήκες ψυχρής αποθήκευσης», αλλά τα παραδείγματα είναι «σπάνια και απομονωμένα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ