Κορωνοϊός εμβόλιο: Η Μόσχα εγκαινιάζει δεκάδες κέντρα εμβολιασμού


Κορωνοϊός εμβόλιο: Η Μόσχα εγκαινιάζει δεκάδες κέντρα εμβολιασμού. Χιλιάδες γιατροί, δάσκαλοι και άλλοι σε ομάδες υψηλού κινδύνου έχουν εγγραφεί για εμβολιασμούς COVID-19 στη Μόσχα. 

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται 3 ημέρες μετά την εντολή του προέδρου Vladimir Putin για έναρξη μιας “μεγάλης κλίμακας” εκστρατείας ανοσοποίησης COVID- 19, αν και ένα ρωσικό εμβόλιο δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις προηγμένες μελέτες που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά του, σύμφωνα με τα καθιερωμένα επιστημονικά πρωτόκολλα.

Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε ότι περισσότερες από 2 εκατομμύρια δόσεις της Sputnik V θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες ημέρες, επιτρέποντας στις αρχές να προσφέρουν εμβολιασμό σε γιατρούς και δασκάλους σε ολόκληρη τη χώρα από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Η Μόσχα, η οποία αυτή τη στιγμή ευθύνεται για το 1/4  περίπου των νέων καθημερινών λοιμώξεων της χώρας, προχώρησε μπροστά από την καμπύλη, ανοίγοντας 70 εγκαταστάσεις εμβολιασμού. Γιατροί, δάσκαλοι και δημοτικοί υπάλληλοι προσκλήθηκαν να κάνουν κράτηση για να λάβουν ένα εμβόλιο, και ο Δήμαρχος της Μόσχας  Sergei Sobyanin δήλωσε ότι περίπου 5.000 άτομα υπέγραψαν σε λίγες ώρες μετά την έναρξη λειτουργίας του συστήματος.

Η Ρωσία καυχήθηκε ότι το Sputnik V ήταν το “πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο COVID-19” στον κόσμο, όταν η κυβέρνηση έδωσε ρυθμιστική έγκριση στις αρχές Αυγούστου. Η κίνηση δέχθηκε κριτική από διεθνείς ειδικούς, οι οποίοι τόνισαν ότι το εμβόλιο είχε δοκιμαστεί μόνο σε αρκετές δεκάδες άτομα εκείνη την εποχή. Ο Putin  έχει διαλύσει τις αμφιβολίες του, αναφέροντας τον Αύγουστο ότι μια από τις κόρες του ήταν μεταξύ των πρώιμων εμβολιαζόμενων. ο υπουργός Υγείας Mikhail Murashko δήλωσεότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι στη Ρωσία έχουν ήδη λάβει τις δόσεις.

Το εμβόλιο προσφέρεται σε άτομα ηλικίας 18 έως 60 ετών που δεν πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και δεν είναι έγκυοι ή θηλάζουν. Το διπλό Sputnik V αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya με έδρα τη Μόσχα. Προηγμένη μελέτη μεταξύ 40.000 εθελοντών ανακοινώθηκε 2εβδομάδες μετά τη λήψη κυβερνητικής έγκρισης από το εμβόλιο, η οποία συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ