Διάλογος επικοινωνία: Πώς να ξεκινήσεις σωστά μία συζήτηση


Διάλογος επικοινωνία: Πώς να ξεκινήσεις σωστά μία συζήτηση.  Κάποιοι φαίνεται να έχουν την ικανότητα να κάνουν συζητήσεις ενώ άλλοι αγωνίζονται να κάνουν μικρές κουβέντες.

Η γνώση του τρόπου έναρξης μιας συζήτησης είναι μια χρήσιμη κοινωνική δεξιότητα. Είτε θέλετε να εντυπωσιάσετε έναν πιθανό πελάτη, να ξεκινήσετε μια συζήτηση με ένα ερωτικό ενδιαφέρον, ή απλά να συνομιλήσετε με έναν νέο γνωστό, γνωρίζοντας πώς να ξεκινήσετε μια συζήτηση, μπορείτε να νιώσετε πιο άνετα και σίγουροι σε μια μεγάλη ποικιλία κοινωνικών καταστάσεων.

Πριν ξεκινήσετε. Αν ένα δωμάτιο γεμάτο αγνώστους είναι η ιδέα σου για έναν εφιάλτη που σε κάνει να ξυπνάς, η ιδέα να πας σε ένα πάρτι ή σε μια εκδήλωση εργασίας μπορεί να είναι απίστευτα τρομακτική. Τέτοιου είδους κοινωνικές καταστάσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολες αν τείνετε να είστε εσωστρεφείς, ντροπαλοί ή κοινωνικά ανήσυχοι. Ένας τρόπος για να κατευνάσουμε το άγχος είναι να προετοιμαστούμε εκ των προτέρων. Ανασκοπήστε διανοητικά τι θέλετε να συζητήσετε και εξετάστε το ενδεχόμενο να εξασκηθείτε με ένα φίλο. Το πρώτο βήμα για να γίνει ένας εκπληκτικός συνομιλητής είναι να προετοιμαστεί.

Εάν έχετε άγχος για την έναρξη μιας συνομιλίας, δοκιμάστε αυτές τις 3 απλές στρατηγικές πριν ξεκινήσετε: 1. Σταμάτα να ανησυχείς για λάθος και έχε πίστη στις ικανότητές σου. Το να ανησυχείς πάρα πολύ για το τι θα πεις στη συνέχεια μπορεί στην πραγματικότητα να σε κάνει να χάσεις την αίσθηση της συζήτησης. Αντιθέτως, προσπαθήστε να εστιάσετε την προσοχή σας στο άλλο άτομο και σε αυτά που λέει. Πάρτε βαθιά ανάσα: Αν είσαι αγχωμένος και νευρικός, είναι λιγότερο πιθανό να αισθανθείς άνετα. Προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι και απλά αφήστε τη συνομιλία να ρέει φυσιολογικά. Παρουσιαστείτε: Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να ξεκινήσετε είναι να συστηθείτε και να δώσετε στον άλλο την ευκαιρία να κάνει το ίδιο. Αφού πραγματοποιηθεί το πρώτο σπάσιμο του πάγου, δοκιμάστε να κάνετε μια απλή ερώτηση ή μια απλή παρατήρηση για να εμπνεύσετε περαιτέρω συζήτηση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ