Αυτοανάπτυξη: Πώς να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος


Αυτο-ανάπτυξη: Πώς να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Όλοι θέλουμε να είμαστε ο καλύτερός μας, αλλά πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν είναι πραγματικά δυνατό να γίνεις καλύτερος άνθρωπος όταν γίνεις ενήλικας.

Η απάντηση είναι ένα ηχηρό ναι! Υπάρχουν πάντα τρόποι να βελτιωθείς. Ωστόσο, η απάντηση αυτή οδηγεί σε περισσότερα ερωτήματα. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να γίνεις καλύτερος; Ποια είναι η ευκολότερη προσέγγιση; Και σε ποιες είναι οι πιο σημαντικές πτυχές του εαυτού;

Όλοι βιώνουμε τον θυμό στις ζωές μας. Ο ανεξέλεγκτος θυμός, ωστόσο, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις μας, ακόμη και με την υγεία μας. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε περισσότερο άγχος και πρόσθετα προβλήματα, περιπλέκοντας τη ζωή και εμποδίζοντας μας να γίνουμε οι καλύτεροι εαυτοί μας. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να μάθεις να διαχειρίζεσαι και τελικά να αφήσεις τον θυμό σου να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Η αναγνώριση του θυμού είναι συχνά απλή αν κάνεις μια προσπάθεια να παρατηρήσεις πότε νιώθεις αναστατωμένος και αποφασίσεις να διαχειριστείς αυτό το συναίσθημα αντί να το αρνηθείς ή να επιτεθείς σε άλλους ως τρόπο αντιμετώπισης.

Εστιάστε στο να παρατηρήσετε πότε αισθάνεστε θυμωμένος και γιατί, και να ξέρετε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να νιώθετε θυμωμένος και να ενεργείτε σε αυτόν τον θυμό. Τότε μάθε τις επιλογές σου. Αξιοποιήστε τα πλεονεκτήματά σας Το να χάνεις την αίσθηση του χρόνου όταν απορροφηθείς στην εκπλήρωση της εργασίας ή σε κάποια άλλη δραστηριότητα, ή αυτό που οι ψυχολόγοι αποκαλούν “ροή”, είναι μια γνωστή κατάσταση για τους περισσότερους από εμάς. Η ροή είναι αυτό που συμβαίνει όταν εμπλέκεσαι βαθιά σε ένα χόμπι, στην εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας ή θέματος, ή στην ενασχόληση με δραστηριότητες που παρέχουν ακριβώς το κατάλληλο μίγμα πρόκλησης και ευκολίας.

Το να βοηθάς τους άλλους μπορεί να φαίνεται σαν ένας προφανής δρόμος για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Συχνά σκεφτόμαστε τους “καλούς ανθρώπους” ως εκείνους που είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν για τους άλλους. Αυτό, στο μυαλό πολλών, είναι που κάνει ένα άτομο “καλό”. Ωστόσο, οι καλές πράξεις μπορούν επίσης να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους λόγω της σχέσης μεταξύ αλτρουισμού και συναισθηματικής ευημερίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ