Lockdown: Ποιες επιχειρήσεις σηκώνουν ρολά – Τι παραμένει κλειστό μέχρι 7 Ιανουαρίου


Lockdown: Την παράταση του lockdown για τα σχολεία, την εστίαση και άλλους τομείς της καθημερινότητάς μας μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας, στην τοποθέτησή του, για την επέκταση του lockdown, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που παραμένουν κλειστές, αλλά κι αυτές που είναι ανοιχτές.

Σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει τα μέτρα που ισχύουν σήμερα για την αποφυγή της διασποράς των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παραμένουν κλειστές όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης μέχρι και το τέλος των εορτών, καθώς και της εστίασης μέχρι το ίδιο διάστημα, δηλαδή έως τις 6:00 της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου 2021. Κλειστά εκτός από τα σχολεία και τα καταστήματα εστίασης, παραμένουν τα κέντρα διασκέδασης, τα μπαρ, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα, τα μουσεία, καθώς και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται οι αποφάσεις για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο. Ειδικά για τις εκκλησίες στην περίοδο των γιορτών, θα υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ημέρες του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο.

Σχετικά με τηνπαραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αλλά και τις εορτές ανήμερα, ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ειδικές διατάξεις για τις συγκεκριμένες τέσσερις ημέρες, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι αυτό θα κριθεί από την επιδημιολογική εικόνα.

«Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να δούμε την οικογένεια, αλλά κάνουμε ισχυρή σύσταση να περιοριστούν οι συναθροίσεις και να περάσουμε τις γιορτές το πολύ με μία οικογένεια ακόμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία που ισχύει για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, είναι η ακόλουθη:

Πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής plf θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ pcr 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid test κατά την είσοδο, και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021. Σε ό,τι αφορά την, άπαξ, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.

Aπό σήμερα έως και τις 8 Ιανουαρίου λειτουργούν τα καταστήματα εποχικών ειδών. Θα είναι ανοιχτά από τις 07:00 μέχρι 20:30 καθημερινά και για την μετάβαση σε αυτά απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή «2», ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση. Εντός των καταστημάτων θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ