Λάδι καρύδας – χρήση: Οι καλύτεροι τρόποι για να το εντάξεις στη ρουτίνα σου


Σίγουρα – σε έναν ιδανικό κόσμο, η γλυκιά μυρωδιά του coconut oil θα έκανε τις δερματικές παθήσεις, όπως είναι η ακμή και το έκζεμα να εξαφανιστούν με τρόπο μαγικό. Όπως μαγικά επίσης, θα έκανε και τα μαλλιά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και να γίνουν πιο πυκνά μακριά. Αλλά αυτό δυστυχώς, είναι κάτι που δεν ισχύει. Και αυτά είναι τα κακά νέα.

Όμως ευτυχώς υπάρχουν και καλά νέα, για την ακρίβεια πολύ καλά νέα, καθώς το λάδι καρύδας εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικό και μάλιστα βασικό συστατικό ομορφιάς, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μυριάδες πράγματα – συμπεριλαμβανομένων των θεραπειών περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών. Αλλά δυστυχώς, από μόνο του δεν πρόκειται να σας «θεραπεύσει» τίποτα στο τέλος της ημέρας. Και αυτή είναι η αλήθεια!

Σύμφωνα με τον ειδικό δερματολόγο της Νέας Υόρκης, τον Robert Finney: “Το λάδι καρύδας, αν και δεν είναι στην πραγματικότητα η απόλυτη θαυματουργή θεραπεία, όπως ορισμένοι συνηθίζουν να το προωθούν, δεδομένης της σύνθεσής του, χρησιμεύει ως μία εξαιρετική ενυδατική κρέμα, καθώς μερικά οξέα που περιέχονται σε αυτό, όπως το lauric acid, έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες, που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των βακτηριακών, ιογενών και μυκητιακών δερματικών παθήσεων. ”

Έτσι, για να ανακεφαλαιώσουμε: Το λάδι καρύδας μπορεί σίγουρα να βοηθήσει σε ένα πλήθος θεμάτων, αλλά δεν είναι απαραιτήτως η πανάκεια, που μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν πως είναι. Παρ ‘όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικό συστατικό που έχουμε στα χέρια μας – και γι’ αυτό σας παραθέτουμε κάποιες από τις πιο ορθές και διαδεδομένες χρήσεις του, οι οποίες είναι οι εξής:

  1. Ενυδάτωση σώματος
  2. Ανακούφιση από το έκζεμα
  3. Ντεμακιγιάζ
  4. Ενισχυμένο conditioner για τα μαλλιά
  5. Body scrub
  6. Καθαρισμός πινέλων μακιγιάζ
  7. Βάλσαμο για τα χείλη
  8. Θεραπεία κατά της πιτυρίδας

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ