Φάουτσι: Το εμβόλιο δεν σημαίνει αυτόματα μείωση θανάτων


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ υποστήριξε πως τα Χριστούγεννα μπορούν να φέρουν έξαρση στη διασπορά του ιού. Τι είπε για το εμβόλιο και γιατί θα χρειαστεί υπομονή για θεαματικά αποτελέσματα.

«Οι εμβολιασμοί δεν θα σταματήσουν αμέσως τους θανάτους, καθώς στην περίοδο των γιορτών θα παρατηρηθεί σημαντική διασπορά της νόσου», ήταν το μήνυμα του Άντονι Φάουτσι. Ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος με δηλώσεις του στο CNN ξεκαθάρισε πως «Για πολλές εβδομάδες δεν θα δούμε μείωση στους θανάτους».

Στη συνέχεια, εστίασε στην περίοδο των Χριστουγέννων λέγοντας πως αποτελεί πρόκληση καθώς αναμένεται να αυξηθούν ραγδαία τα κρούσματα κορονοϊού, κατ’ επέκταση και οι θάνατοι εξαιτίας της κινητικότητας και του συγχρωτισμού ανθρώπων λόγω των γιορτών.

Μάλιστα, ανέφερε πως η Ημέρα των Ευχαριστιών ευθύνεται για την αύξηση στον απολογισμό των θυμάτων στις ΗΠΑ. Άλλωστε, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να καταγράφουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων καθημερινά, ενώ έχουν υποστεί τις περισσότερες απώλειες με πάνω από 282.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, στις ΗΠΑ καταγράφονται 2.000 θάνατοι καθημερινά, και το εμβόλιο είναι αυτό που περιμένουν άπαντες για να έρθει η πρώτη ανάσα… ελπίδας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ