Οι δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν τουρκικό πλοίο


Η Άγκυρα, λίγες εβδομάδες νωρίτερα, εμπόδισε γερμανική φρεγάτα, που συμμετέχει στην αποστολή «IRINI» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ελέγξει ύποπτο τουρκικό φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Λιβύης

Οι δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης αναχαίτισαν ένα τουρκικό πλοίο που με σημαία Τζαμάικας κατευθυνόταν στο λιμάνι Μισράτα στη δυτική Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ (07/12) ο εκπρόσωπός τους.

Η Τουρκία είναι ο κύριος ξένος υποστηρικτής της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας που εδρεύει στην Τρίπολη, οι δυνάμεις της οποίας εδώ και χρόνια αναμετρώνται στο πεδίο της μάχης με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) με έδρα την ανατολική Λιβύη.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Άγκυρα εμπόδισε γερμανική φρεγάτα, που συμμετέχει στην αποστολή «IRINI» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ελέγξει ύποπτο τουρκικό φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Λιβύης.

Συγκεκριμένα, στην επιθεώρηση πλοίου, το απόγευμα της Κυριακής (22.11), βρήκαν απέναντί τους την άρνηση της Τουρκίας. Ο έλεγχος της «Επιχείρησης Ειρήνη» σε ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο δεν διεξήχθη τελικά από τη στιγμή που δεν δόθηκε το «ΟΚ» από πλευράς του κράτους της Τουρκίας. «Όταν το κράτος σημαίας κατέστησε σαφές ότι αρνήθηκε την άδεια επιθεώρησης του σκάφους, η επιχείρηση IRINI ανέστειλε τις δραστηριότητές της», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ