Βότανα – αδυνάτισμα: Τα 3 κορυφαία βότανα για απώλεια βάρους


Μερικά από αυτά είναι ήπια διουρητικά και λειτουργούν μειώνοντας την κατακράτηση υγρών, ενώ άλλα έχουν θερμογόνο δράση και αυξάνουν το μεταβολισμό. Μερικά μπορούν ακόμα και να μειώσουν το αίσθημα της πείνας σας.

Όπως όλα τα πράγματα σ’ αυτή τη ζωή, έτσι και τα βότανα πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά, ώστε να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά και για να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους ανεπιθύμητων παρενεργειών. Χρησιμοποιώντας τα με προσοχή και σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, αυτά τα βότανα μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος ευκολότερα και με ασφάλεια.

  1. Πικραλίδα

Η πικραλίδα είναι ένα ήπιο διουρητικό, καθαρτικό και πεπτικό βοήθημα που ενισχύει το μεταβολισμό του λίπους και βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης. Ενισχύει επίσης την αποβολή των λιπαρών οξέων μέσω του πεπτικού συστήματος, ενώ περιέχει πολλές από τις βιταμίνες και τα μέταλλα που εξαντλούνται με τη χρήση διουρητικών, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα ανισορροπιών. Σημειωτέον ότι η μακροχρόνια χρήση μπορεί ακόμα και να εξαντλήσει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών, όπως και κάθε διουρητικό.

Χρησιμοποιήστε αυτό το βότανο με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Πίνετε 3 έως 4 φλιτζάνια τσάι με φύλλα πικραλίδας κάθε μέρα.

Προσθέστε φρέσκα χόρτα πικραλίδας σε σαλάτες ή σούπες.

Καταναλώστε 15 έως 30 σταγόνες βάμμα πικραλίδας ανά ημέρα.

  1. Πιπέρι καγιέν

Το πιπέρι καγιέν είναι ένα φαρμακευτικό βότανο και μπαχαρικό που χρησιμεύει στην τόνωση του μεταβολισμού, επιτρέποντας στο σώμα σας να κάψει περισσότερες θερμίδες. Η κατανάλωση ενός κουταλιού του γλυκού από πιπέρι καγιέν πριν από κάθε γεύμα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων και την απορρόφηση λιγότερων λιπαρών.

  1. Ψύλλιο

Το ψύλλιο είναι ένα βότανο που βοηθά στη μείωση της πείνας ενώ ενθαρρύνει την αποβολή των αποβλήτων. Όταν χρησιμοποιείτε ψύλλιο, πρέπει να πίνετε τουλάχιστον έξι έως οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα, καθώς μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές.
Οι έγκυες γυναίκες και οι ασθματικοί δεν πρέπει να χρησιμοποιούν καθόλου ψύλλιο. Χρησιμοποιείστε το ως εξής: Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη psyllium σε 2 φλιτζάνια νερό ή χυμό, δύο φορές την ημέρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ