Κορονοϊός στη Βραζιλία: 20.371 νέα κρούσματα – Ξεπέρασαν τους 177.000 οι νεκροί


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα (7/12) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 20.371 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Παράλληλα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι το ίδιο διάστημα, 376 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει μέχρι σήμερα τους 177.317 νεκρούς επί συνόλου 6.623.911 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία, οι ειδικοί έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι τα θεωρούν μάλλον υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω από αυτόν που καταγράφουν οι ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από αυτούς που καταγράφουν οι ΗΠΑ και η Ινδία.

Την περασμένη Δευτέρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε ανησυχία για την αναζωπύρωση της εξάπλωσης της πανδημίας και την αύξηση του δείκτη θνητότητας στη Βραζιλία.

«Θεωρώ πως η Βραζιλία πρέπει να το πάρει πολύ σοβαρά αυτό», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στη χώρα ο πρόεδρος της οποίας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, υποβαθμίζει την σοβαρότητα του COVID-19, της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Ο Μπολσονάρου έκανε γνωστό πριν από μερικές μέρες ότι δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί για τον SARS-CoV-2.

Ο Τέντρος σημείωσε πως η Βραζιλία κατάφερε να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των κρουσμάτων μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου, αλλά μετά τη χαλάρωση των μέτρων καταγράφει νέα αναζωπύρωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ