Κορονοϊός στο Μεξικό: Ξεπέρασαν τους 110.000 οι νεκροί


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε τη Δευτέρα (7/12) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 6.399 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Παράλληλα, άλλοι 357 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 110.074 νεκρούς επί συνόλου 1.182.249 μολύνσεων.

Πρόκειται για τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, τουλάχιστον με βάση τα επίσημα δεδομένα.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν όμως τονίσει επανειλημμένα πως οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι στην πραγματικότητα.

Ο Μεξικανός πρόεδρος Άντρες Μανουέλ Λόπες δήλωσε ότι οι Μεξικανοί θα πρέπει να ακυρώσουν τους εορτασμούς, ακόμη και να αποφύγουν να ανταλλάξουν δώρα τα Χριστούγεννα προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Ας αφήσουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα για μια άλλη στιγμή», είπε ο Λόπες Ομπραδόρ, ζητώντας από τους Μεξικανούς να περιορίσουν τους εορτασμούς και να αποφύγουν τις οικογενειακές συγκεντρώσεις τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο Μεξικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, «αν δεν έχουν κάτι πολύ σημαντικό να κάνουν», ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι τα νοσοκομεία θα αυξήσουν τις κλίνες τους, τον εξοπλισμό και το προσωπικό τους.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν θα επιβληθεί lockdown.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ