Κορωνοϊος εμβολιασμός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στη Βρετανία


Κορωνοϊος εμβολιασμός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στη Βρετανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο COVID- 19 που παρασκευάστηκε από τη κολοσσιαία φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech.

Τα νοσοκομεία, τα οποία διαθέτουν τους καταψύκτες που είναι απαραίτητοι για την αποθήκευση του εμβολίου, είχαν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για να γίνουν τα πρώτα μέρη που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα. Κέντρα διασκέψεων και αθλητικά γήπεδα δημιουργούνται για να στηρίξουν “τη μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στην ιστορία της χώρας μας”, αναφέρει ο Simon Stevens, γενικός διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της χώρας. Οι κάτοικοι και το προσωπικό σε οίκους ευγηρίας θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν το εμβόλιο, ενώ θα ακολουθήσουν άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών και εργαζόμενοι στην υγεία στην πρώτη γραμμή.

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας, η MHRA, αναφέρει ότι η ένεση, η οποία προσφέρει προστασία έως 95% από την ασθένεια Covid-19, είναι ασφαλής για χρήση. Οι πρώτες δόσεις βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς το ΗΒ, με τις επόμενες ημέρες να πρέπει να δοθούν 800.000, είπε ο Pfizer. Ο υπουργός Υγείας  Matt Hancock δήλωσε ότι το NHS θα επικοινωνήσει με τον κόσμο για τα εμβόλια. Οι ηλικιωμένοι σε οίκους ευγηρίας και το οικιακό προσωπικό  έχουν τεθεί στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων, ενώ ακολουθούν και το προσωπικό υγείας και περίθαλψης. Λόγω του ότι τα νοσοκομεία διαθέτουν ήδη τις εγκαταστάσεις για την αποθήκευση του εμβολίου στους -70C, όπως απαιτείται, οι πρώτοι εμβολιασμοί είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν εκεί -για το προσωπικό της οικίας, το προσωπικό της NHS και τους ασθενείς- έτσι κανένα από τα εμβόλια δεν σπαταλάται.

Άλλοι 648 θάνατοι εντός 28 ημερών από θετική δοκιμασία Covid-19 καταγράφηκαν στο ΗΒ, ενώ αναφέρθηκαν και 16.170 περιστατικά. Ο Πρωθυπουργός Boris Johnson προέτρεψε τον κόσμο να μην “παρασυρθεί από την αισιοδοξία ή να πέσει στην αφελή πεποίθηση ότι ο αγώνας μας τελείωσε”. Η Βρετανία  έχει ήδη παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου- αρκετές για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι δόσεις θα συγκεντρωθούν όσο πιο γρήγορα μπορεί να γίνουν από την Pfizer στο Βέλγιο, είπε ο κ. Hancock, με το πρώτο φορτίο την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια “αρκετά εκατομμύρια” καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο η πρώτη χώρα που ξεκινά τους εμβολιασμούς

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ