Lockdown: Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με εννέα άτομα – Τα μέτρα μέχρι τα Φώτα


Όριο στον αριθμό των ατόμων που θα επιτρέπονται στα σπίτια για το τραπέζι των εορτών τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας την Δευτέρα

«Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα. Αυτό που εμείς έχουμε ως αυστηρή σύσταση είναι η αποφυγή των συναθροίσεων, και να μπορέσουμε να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας ή το πολύ με ακόμη μια οικογένεια, μέχρι 9 άτομα. Και πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης» σημείωσε, χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Αυτός, όμως, δεν θα είναι ο μόνος περιορισμός που θα είναι σε ισχύ τις γιορτινές ημέρες, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως τα SMS, η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα θα μας «συνοδεύουν» έως και τις 7 Ιανουαρίου, μαζί με μία σειρά από άλλα μέτρα.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, άφησε «παράθυρο» για κυκλοφορία και μετά τις 21:00, σημειώνοντας πως «αυτό είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Μιλάμε στην ουσία για τέσσερις ημέρες παραμονή Πρωτοχρονιάς και ανήμερα Πρωτοχρονιάς και παραμονή Χριστουγέννων και ανήμερα Χριστουγέννων».

Τι μένει κλειστό μέχρι τις 7 Ιανουαρίου

Μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6 το πρωί, παραμένουν κλειστά:

– τα σχολεία,

– η εστίαση,

– η ψυχαγωγία,

– τα δικαστήρια,

– οι αθλητικές δραστηριότητες, εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή (όπως για παράδειγμα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Superleague στο ποδόσφαιρο και της Basket League στο μπάσκετ),

Το ίδιο θα ισχύσει και για τα χιονοδρομικά κέντρα.

Εξακολουθούν, ακόμη, να ισχύουν και οι ρυθμίσεις σχετικά με την τηλεργασία και την ατομική άθληση, έως τρία άτομα, σε ατομικά σπορ.

Σχετικά με όσους επιστρέφουν στη χώρα μας από το εξωτερικό εκτός από το αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών που θα πρέπει να έχουν αλλά και το rapid tets στο οποίο θα υποβάλλονται κατά την έλευσή τους, θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών, εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18/12 έως την Πέμπτη 7/1.

Σε ό,τι αφορά την, άπαξ, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.

Τι θα γίνει με τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο

Έως το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο, επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

Όσον αφορά στα SMS, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως θα συνεχιστούν καθώς είναι πολλοί οι τομείς που παραμένουν κλειστοί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ