Κλινικές μελέτες: H νέα σύνθεση της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας


Συγκροτήθηκε η  νέα Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας (Ε.Ε.Δ.) για κλινικές μελέτες και ορίστηκαν τα μέλη ,  πρόεδρος παραμένει ο κ. Θεόφιλος Κολέτης -Καθηγητής Καρδιολογίας πανεπιστημίου Ιωαννίνων . Αντιπρόεδρος είναι ο κ. Πέτρος Σηφάκης .Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός του προέδρου αναπληρώνεται από τον Αντιπρόεδρο, σε όλα του τα καθήκοντα. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος και των δύο, αναπληρώνονται από το αρχαιότερο των εκ των επιστημόνων υγείας παριστάμενο μέλος.  Ο Γραμματέας της Επιτροπής με τον αναπληρωτή του ορίζονται με απόφαση του Προέδρου του Ε.Ο.Φ.

Θεόφιλος Κολέτης -Καθηγητής Καρδιολογίας

Αναλυτικότερα τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για κλινικές μελέτες είναι τα εξής :

  • ΚΩΛΕΤΤΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, Καθηγητής Καρδιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με αναπληρωτή τον ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟ, Καθηγητή Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), Β΄ Καρδιολογική Κλινική Ε.Κ.Π.Α., Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ».
  • ΣΦΗΚΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, Καθηγητής Παθολογίας – Ρευματολογίας και Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), με αναπληρωτή τον ΣΙΑΣΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ, Καθηγητή Καρδιολογίας και Αναπληρωτή Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

Πέτρος Σηφάκης – Καθηγητής Παθολογίας .

  • ΜΠΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), Διευθυντής Δ΄ Παθολογικής Κλινικής, Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», με αναπληρωτή τον ΣΟΥΓΚΛΑΚΟ ΙΩΑΝΝΗ, Αναπληρωτή Καθηγητή Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.
  • ΓΟΡΓΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Καθηγητής Ιστολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., με αναπληρώτρια την ΨΥΡΡΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. 3
  • ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, Καθηγητής Νευρολογίας και Νευροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), Διευθυντής Α΄ Νευρολογικής Κλινικής, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, με αναπληρώτρια την ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Διευθύντρια Πνευμονολογικής Κλινικής, Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».
  •  ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Αρεταίειο Νοσοκομείο, με αναπληρωτή τον ΣΤΕΦΑΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟ, Καθηγητή Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο.
  • ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, Καθηγητής Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και Νομικός Σύμβουλος της Επιτροπής Βιοηθικής Ε.Κ.Π.Α., με αναπληρώτρια την ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, Διδάκτορα Νομικής, Δικηγόρο, Ειδική Επιστήμονα στο Συνήγορο του Πολίτη.
  • ΚΟΡΝΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Καθηγητής Χριστιανικής Ηθικής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), με αναπληρωτή τον ΒΑΝΤΣΟ ΜΙΛΤΙΑΔΗ, Αναπληρωτή Καθηγητή Χριστιανικής Ηθικής και Βιοηθικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).
  •  ΠΑΝΤΑΖΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Καθηγητής Φιλοσοφίας και Βιοηθικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., με αναπληρωτή τον ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, μόνιμο Επίκουρο Καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου της Σχολής Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας και Πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ», με αναπληρωτή τον ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, Πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών.

Η θητεία των μελών της Επιτροπής είναι τριετής.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ