Κρούσματα σήμερα: Το βλέμμα στην θετικότητα των τεστ – Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»


Κρούσματα σήμερα: Το ποσοστό που θα προκύψει από τον αριθμό των κρουσμάτων που θα ανακοινωθούν σε σχέση με τον αριθμό των τεστ περιμένουν οι ειδικοί μετά την αύξηση της Δευτέρας.

Τη Δευτέρα η θετικότητα ξεπέρασε το 20% καθώς καταγράφηκαν 1.251 κρούσματα σε μόλις 6.105 τεστ στοιχείο που θορύβησε τόσο τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας όσο και την κυβέρνηση.

Η μεγαλύτερη αγωνία παραμένει για την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα όπου το σύστημα υγείας εξακολουθεί να πιέζεται.

Όσον αφορά την κατάσταση στις δύο μεγαλύτερες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη «τα ενεργά κρούσματα παραμένουν εξαιρετικά υψηλά αλλά πλέον υποχωρούν σταδιακά στα επίπεδα που είχαμε στα τέλη Οκτωβρίου προς αρχές Νοεμβρίου».

«Στην Αττική η μείωση των διαγνώσεων έχει επιβραδυνθεί σε ποσοστό 7-8% μεσοσταθμικά ενώ η Θεσσαλονίκη επιτάχυνε τη μείωση του αριθμού των διαγνώσεων σε ποσοστό μέχρι και 25%» πρόσθεσε ο κ. Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με την τελευταία εικόνα που έχουν οι ειδικοί για τον χάρτη του κορονοϊού στην Ελλάδα σε σύνολο 74 περιφερειακών ενοτήτων:

– 20 είναι στο πράσινο
– 18 είναι στο κίτρινο
– 11 είναι στο πορτοκαλί
– 25 είναι στο κόκκινο.

Αναλυτικά:

Στο πράσινο βρίσκονται: Θάσος, Ικαρία, Κάρπαθος, Λακωνία, Λευκάδα, Μύκονος, Πρέβεζα, Άνδρος, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Ιθάκη, Κως, Λασίθι, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σάμος, Σύρος, Τήνος, Χίος

Στο κίτρινο βρίσκονται: Αρκαδία, Άρτα, Ηλεία, Θήρα, Κάλυμνος, Κέα, Κύθνος, Κεφαλονιά, Κορινθία, Μεσσηνία, Εύβοια, Ηράκλειο, Θεσπρωτία, Λήμνος, Αίγινα, Ρέθυμνος, Ρόδος, Σκιάθος, Σκόπελος, Φωκίδα

Στο πορτοκαλί βρίσκονται: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Δυτική Αττική,Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία, Ιωάννινα, Νότιος Τομέας Αθηνών, Κέρκυρα, Χανιά και Φθιώτιδα

Στο κόκκινο βρίσκονται: Βόρειος Τομέας Αθηνών, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Καρδίτσα, Κιλκίς, Κοζάνη, Λέσβος, Μαγνησία, Πειραιάς, Πέλλα, Σέρρες, Τρίκαλα, Έβρος, Γρεβενά, Ημαθία, Καβάλα, Λάρισα, Ξάνθη, Πιερία, Ροδόπη, Φλώρινα, Χαλκιδική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ