Κορωνοϊός Χριστούγεννα: Κλειστή η εστίαση- Εξαιρέσεις περιφερειακών μετακινήσεων


Κορωνοϊός Χριστούγεννα: Κλειστή η εστίαση- Εξαιρέσεις περιφερειακών μετακινήσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως θα ανακοινωθεί το πώς θα γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής πώλησης, την Παρασκευή. 

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως επειδή ο χρόνος  μέχρι τα Χριστούγεννα είναι λίγος, μπορεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου να μην γίνει, τελικά, τόσο σταδιακά όσο αρχικά σχεδιαζόταν, ενώ ανέφερε ότι το μοντέλο που θα ακολουθηθεί θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Ωστόσο οριστική είναι η απόφαση της κλειστής εστίασης μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, με καφέ και εστιατόρια κλειστά.  «Αυτό έχει να κάνει με το πλέγμα των αποφάσεων σχετικά με το τι δεν πρέπει να ανοίξει», διευκρίνισε και τόνισε ότι «μας απασχολεί γιατί υπάρχει τόσο βραδεία πτώση του ιικού φορτιού». Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες θα ισχύσει καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών εκτός από τις παραμονές. Η κυβέρνηση σκέφτεται να είναι πιο ελαστικό το μέτρο τις συγκεκριμένες ημέρες αλλάζοντας τις ώρες ή να το καταργήσει μόνο όμως για τις δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις. “Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες, εάν μπορεί να υπάρξει κάτι ευρύτερο από το συνηθισμένο ωράριο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί, όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, και από το θέμα του λιανεμπορίου”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Οι εκδρομές σε χειμερινούς προορισμούς και στις  ιδιαίτερες πατρίδες απαγορεύονται την περίοδο των Χριστουγέννων προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά της πανδημίας. Όσον αφορά στη μετακίνηση με sms ο κ. Πέτσας τόνισε ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου, η οποία θα γίνεται με την αποστολή ανάλογου κωδικού , ενώ οι αγορές σε διαφορετικούς δήμους είπε ότι θα επιτρέπεται. Αυτό που δεν θα επιτραπεί όμως είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως δε για όσους έχουν εξοχικά.

Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού όπως σημείωσε ο Σ. Πέτσας θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών. “Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δε μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες», απάντησε για τους παππούδες που είναι μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Σχετικά με την καραντίνα στην οποία θα υποχρεώνονται όσοι έρχονται από το εξωτερικό, είπε ότι θα μένουν στο σπίτι τους, ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για μέτρο που σκοπό έχει την αποτροπή της μετακίνησης από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, αφού χαρακτήρισε «λίγο υπερβολικό κάποιος να φύγει για Αυστρία ή Ελβετία, αν ανοίξουν τα χιονοδρομικά, αφού τα δικά μας είναι κλειστά».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ