«Κόλαση» στη Λιβύη: Πληροφορίες ότι η Αίγυπτος βομβάρδισε θέσεις τρομοκρατών

Ο ανεξάρτητος παρατηρητής στην περιοχή, Mahmoud Gamal, ανέφερε μέσω twitter την αεροπορική επιδρομή.

Η κατάσταση στη Λιβύη θυμίζει πυριτιδαποθήκη καθώς παρά την εκεχειρία που υπέγραψαν οι αντιμαχόμενες πλευρές, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι εχθροπραξίες.

Ο ανεξάρτητος παρατηρητής στην περιοχή, ο Mahmoud Gamal, ανέβασε στο Twitter βίντεο που φέρεται να είναι από επίθεση της αεροπορίας της Αιγύπτου εναντίον στόχων στα σύνορα με την Λιβύη.

Όπως αναφέρει ο Gamal, «το υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου ανακοίνωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας εξαπέλυσαν προληπτική επίθεση εναντίον τρομοκρατικών θυλάκων στα δυτικά της χώρας, βάζοντας στο στόχαστρο και καταστρέφοντας 21 τζιπ γεμάτα με τρομοκράτες, όπλα και πυρομαχικά στα σύνορα με τη Λιβύη».

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία είναι ο κύριος ξένος υποστηρικτής της Κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη, οι δυνάμεις της οποίας εδώ και χρόνια αναμετρώνται στο πεδίο της μάχης με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) με έδρα την ανατολική Λιβύη.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως η Αίγυπτος ήταν μια από τις χώρες που συμμετείχαν και στην άσκηση «ΜEDUSA 10» στην Ανατολική Μεσόγειο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία…


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ