Σεξ σχέση: Το 1/3 των μονογαμικών τύπων φαντασιώνονται…

Σεξ σχέση: Το 1/3 των μονογαμικών τύπων φαντασιώνονται… ότι έχουν ανοιχτή σχέση. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο  Archives of Sexual Behavior υποδηλώνει ότι οι φαντασιώσεις για τις ανοιχτές σχέσεις δεν είναι ασυνήθιστες μεταξύ των ανθρώπων σε μονογαμικές σχέσεις.

Οι συναινετικές μη μονογαμικές σχέσεις (CNMR) είναι εταιρικές σχέσεις που επιτρέπουν στα μέλη να έχουν περισσότερους από έναν σεξουαλικούς ή ρομαντικούς συντρόφους κάθε φορά. Ως συγγραφέας μελέτης, ο Justin J. Lehmiller αναφέρει ότι υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι αυτού του είδους οι ρομαντικές συμφωνίες αυξάνονται. Το CNMR περιλαμβάνει διάφορα είδη σεξουαλικών σχέσεων, που κυμαίνονται από ανοιχτές σχέσεις, όταν οι σύντροφοι δίνουν ο ένας στον άλλο την άδεια να κάνουν σεξ εκτός της σχέσης, στην πολυγαμία να έχουν στενές σχέσεις με περισσότερους από έναν συντρόφους τη φορά, να φοράνε αγκαλίτσες. όταν ένας σύντροφος βλέπει τον άλλο να κάνει σεξ με κάποιον άλλο.

 

Ο Lehmiller διενήργησε μια μελέτη για να εξετάσει αν οι φαντασιώσεις για το CNMR είναι κοινές στα μονογαμικά ζευγάρια και τι είδους άνθρωποι ενδιαφέρονται. Δείγμα 822 ενηλίκων που ανέφεραν ότι βρίσκονται σε μονογαμική σχέση συμμετείχαν σε μια διαδικτυακή έρευνα. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να περιγράψουν την αγαπημένη τους σεξουαλική φαντασίωση, με τις σεξουαλικές φαντασιώσεις να ορίζονται ως, “ψυχικές εικόνες που έχεις όσο είσαι ξύπνια και χρησιμοποιείς για να διεγείρεσαι σεξουαλικά ή ερωτικά.” Τα άτομα έλαβαν στη συνέχεια μια λίστα με θέματα σεξουαλικής φαντασίωσης.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν επίσης σε μια σειρά ερωτήσεων για το αν ήθελαν να δοκιμάσουν τη σεξουαλική τους φαντασίωση και αν την είχαν συζητήσει με τον τωρινό σύντροφο τους. Τέλος, ολοκλήρωσαν τις αξιολογήσεις για την ανησυχία και την αποφυγή της κατάσχεσης, την ερωτική, την αναζήτηση σεξουαλικής αίσθησης, την ικανοποίηση των σχέσεων. Μια ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι το 33% του δείγματος ανέφερε ότι η “αγαπημένη σεξουαλική φαντασίωση όλων των εποχών” έχει να κάνει με το να ανήκει κάποιος σε κάποιο είδος σεξουαλικά ανοικτής σχέσης. Επιπλέον, το 80% αυτών των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν αυτή τη φαντασίωση στο μέλλον.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ