Ανδρικές προτιμήσεις: Η τάση να υπερεκτιμούν το σεξουαλικό ενδιαφέρον


Ανδρικές προτιμήσεις: Η τάση να υπερεκτιμούν το σεξουαλικό ενδιαφέρον των γυναικών είναι κάτι περισσότερο από μια εξελικτική προσαρμογή.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι διαφορές στον κοινωνικο-σεξουαλικό προσανατολισμό και η τάση να προβάλλεις το ενδιαφέρον κάποιου σε άλλους εξηγούσαν πλήρως τις διαφορές φύλου στην εσφαλμένη αντίληψη του συμφέροντος του συντρόφου. Η προηγούμενη έρευνα έχει επανειλημμένα διαπιστώσει ότι όταν πρόκειται για την εκτίμηση του σεξουαλικού ενδιαφέροντος ενός συντρόφου, άνδρες και γυναίκες εμφανίζουν διαφορετικές προκαταλήψεις. Οι άνδρες τείνουν να υπερεκτιμούν το σεξουαλικό ενδιαφέρον των γυναικών, ενώ οι γυναίκες υποτιμούν το σεξουαλικό ενδιαφέρον των ανδρών.

Ορισμένοι ερευνητές εικάζουν ότι οι διαφορές αυτές έχουν εξελιχθεί για να εξυπηρετούν τις στρατηγικές ζευγαρώματος κάθε φύλου. Από μια εξελικτική οπτική, οι άνδρες έχουν περισσότερα να χάσουν υποτιμώντας το ενδιαφέρον ενός συντρόφου και ενδεχομένως χάνοντας μια ευκαιρία ζευγαρώματος από ό,τι οι γυναίκες. Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, έχουν να χάσουν περισσότερα από το να υπερεκτιμήσουν το ενδιαφέρον και να κάνουν σεξ με έναν ανέντιμο άνδρα. Μελέτη για τα σύντομα ραντεβού διεξήχθη σε δείγμα 1.226 ετεροφυλοφιλικών νεαρών ενηλίκων με μέση ηλικία τα 19. Κάθε συμμετέχων συνάντησε περίπου 3 με 4 μέλη του αντίθετου φύλου για συνολικά 3 λεπτά το καθένα, προσθέτοντας έως 3.850 αλληλεπιδράσεις. Μετά από κάθε συνάντηση, οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν το σεξουαλικό τους ενδιαφέρον για τον σύντροφο τους και το αντιληπτό σεξουαλικό ενδιαφέρον του συντρόφου τους.

 

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν επίσης το βιβλίο Κοινωνιο-σεξουαλικού Προσανατολισμού, το οποίο υπολόγιζε την προθυμία τους να συμμετάσχουν σε ανεπίσημο σεξ αξιολογώντας τις εμπειρίες τους στο παρελθόν, τη στάση τους απέναντι στο περιστασιακό σεξ και την επιθυμία τους για σεξ. Τέλος, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη δική τους ελκυστικότητα. Τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες, που δείχνουν ότι οι άνδρες, γενικά, αντιλαμβάνονταν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής έλξης από τις γυναίκες απ’ ό,τι οι γυναίκες από τους άνδρες. Παρατηρήθηκαν επίσης επιδράσεις για καθέναν από τους τρεις πιθανούς διαμεσολαβητές.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ