Κορονοϊός – Αλεξανδρούπολη: Δωρεάν rapid tests στην περιοχή Άβαντος στις 10-11 Δεκεμβρίου


Κορονοϊός: Δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορονοϊό, στην περιοχή Άβαντος (στην αλάνα Κακαλή) στην Αλεξανδρούπολη, διοργανώνει την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, από τις 9πμ έως τις 3μμ, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ.

Η δράση έχει στόχο «την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κατά την προσέλευσή τους στο σημείο ελέγχου, οι πολίτες θα υποβάλλονται σε εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και δειγματοληψία για τον κορονοϊό. Τα αρνητικά αποτέλεσματα του τεστ θα γνωστοποιούνται μέσω sms, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερώνονται μέσω τηλεφώνου.

Όσοι προσέρχονται στο σημείο θα πρέπει να έχουν στείλει sms με αριθμό 1 στο 13033 για τη μετακίνησή τους, να φορούν μάσκα και να γνωρίζουν τον προσωπικό τους αριθμό υγείας ΑΜΚΑ.

Η δράση υποστηρίζεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ