Κορωνοϊός – κρούσματα: Πάνω από 20 εκατομμύρια στην Ευρώπη

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τις αναφορές των υγειονομικών αρχών, σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 στις 15.15 ώρα Ελλάδας, τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν επισήμως καταγραφεί στην Ευρώπη περισσότερα από 20 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορωνοϊού, μετρώντας από τότε που έφθασε ο ιός στην ευρωπαϊκή ήπειρο, δηλαδή στις αρχές του 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 52 χώρες της Ευρώπης αποτελούν την πλέον πληγείσα περιοχή στον κόσμο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, ξεπερνώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) και τον Καναδά, όπου έχουν 15,4 εκατομμύρια κρούσματα, ενώ η Λατινική Αμερική έχει περί τα 13,6 εκατομμύρια κρούσματα Covid. Συνολικά, περισσότερα από 67 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 έχουν ανιχνευθεί παγκοσμίως από την αρχή της πανδημίας.

Τις τελευταίες επτά ημέρες, η περιοχή κατέγραψε σχεδόν το 40% όλων των νέων κρουσμάτων που ανιχνεύθηκαν παγκοσμίως, αλλά η εξέλιξη του ιού φαίνεται να σταθεροποιείται στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με μια πτώση της τάξεως του 2% των κρουσμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ συνολικά κατεγράφησαν σχεδόν 236.000 νέα ημερήσια κρούσματα κατά μέσο όρο αυτές τις τελευταίες επτά ημέρες στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι στην πόλη Wuhan, επαρχία Hubei, στην Κίνα, εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας. Έτσι στις 9 Ιανουαρίου 2020 οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κορωνοϊού (2019-nCoV).

Οι κορωνοϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κορωνοϊούς.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ