Κορωνοϊός Επιπλοκές Μακροπρόσθεσμες: Πρόβλημα σε πνευμόνια, καρδιά, νεφρά

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Canadian Medical Association Journal, και καθώς σημειώνει ο συγγραφέας Δρ William Murk, Jacobs School of Medicine & Biological Sciences, University at Buffalo “η κατανόηση του πλήρους φάσματος των σχετικών παθήσεων μπορεί να βοηθήσει στην πρόγνωση, να καθοδηγήσει τις αποφάσεις θεραπείας και να ενημερώσει καλύτερα τους ασθενείς σχετικά με τους πραγματικούς κινδύνους και την ποικιλία των επιπλοκών του Covid-19”.

Χρησιμοποιώντας ανώνυμους ιατρικούς ισχυρισμούς εξωτερικών ασθενών και εσωτερικών ασθενών από μια βάση δεδομένων υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, οι ερευνητές εντόπισαν 70.288 ασθενείς που είχαν μια επίσκεψη υγείας που σχετίζεται με το Covid-19 μεταξύ της 1ης Μαρτίου και της 30ής Απριλίου 2020. Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς εισήχθησαν στο νοσοκομείο, και περίπου το 5% εισήχθησαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Η μέση ηλικία ήταν 65 χρόνια και το 55,8% ήταν γυναίκες. Οι συγγραφείς εξέτασαν όλους τους πιθανούς διαγνωστικούς κωδικούς και εντόπισαν αυτούς που αυξήθηκαν στη συχνότητα μετά την έναρξη του Covid-19.

Οι πιο συχνές επιπλοκές που σχετίζονται με το Covid-19 ήταν πνευμονία, αναπνευστική ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια και σήψη ή συστηματική φλεγμονή, σύμφωνα με άλλες μελέτες. Ο απόλυτος κίνδυνος κάποιου ατόμου με Covid-19 να έχει αυτές τις σοβαρές καταστάσεις ήταν 27,6% για πνευμονία, 22,6% για αναπνευστική ανεπάρκεια, 11,8% για νεφρική ανεπάρκεια και 10,4% για σήψη ή συστηματική φλεγμονή. Οι ερευνητές βρήκαν επίσης συσχετίσεις με μια σειρά από άλλες πνευμονικές και καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως διαταραχές πήξης του αίματος και φλεγμονή της καρδιάς, αν και ο κίνδυνος αυτών ήταν σχετικά χαμηλός. Σε αντίθεση με τα αποτελέσματα άλλων μελετών, ο Covid-19 δεν φάνηκε να σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ