Κορωνοϊός – 8χρονος Πάτρα: Έβγαλε τον αναπνευστήρα το παιδί που νοσηλευόταν στο Ρίο

Η έκβαση για τον 8χρονο που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, με μεταφλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο προέκυψε ως επιπλοκή από τον κορωνοϊό, κρίνεται ευτυχώς θετική.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι ο μικρός δεν υποστηρίζεται πλέον αναπνευστικά από μάσκα και η κατάσταση της υγείας του έχει σαφέστατα βελτιωθεί.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης δήλωσε: «Σήμερα είναι μια πάρα πολύ όμορφη μέρα. Έχουν φύγει τα φάρμακα υποστήριξης της καρδιάς, έχει βγει και η μάσκα c- pap για την υποστήριξη της αναπνοής. Το παιδί θα παραμείνει στη ΜΕΘ για 24 με 48 ώρες ακόμα για να δούμε ότι  πραγματικά είναι όλα καλά και θα βγει από τη Μονάδα νικητής».

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη το παιδί έχει εμφανίσει ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο προέκυψε ως επιπλοκή από τον κορωνοϊό στον οποίο ο 8χρονος ήταν θετικός, ενώ επιπλέον διευκρίνισε: «Το σύνδρομο μοιάζει αρκετά με το Καβασάκι. Το μιμείται αλλά είναι “διαφορετική οντότητα”» υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 8χρονος Γιάννης εμφάνισε πυρετό στις 30 Νοεμβρίου και λόγω των εργαστηριακών εξετάσεων της οικογένειας του -καθώς ο πατέρας του είχε νοσήσει επίσης- και του ιδίου, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο. Το παιδί δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ωστόσο από την Παρασκευή, η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και έτσι είχε κριθεί απολύτως αναγκαία η μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ